Una projecció electoral de «Crónica Global» vaticina una possible majoria entre Junts i el PSC a Manresa

L'enquesta, amb un marge d'error de 4,7 punts, es descuida d'incloure Impulsem i FNC a la mostra i hi afegeix la desconeguda Valents de l'espai de Manuel Valls

Ajuntament de Manresa
Ajuntament de Manresa | AjM
20 de març del 2023
Actualitzat a les 19:19h


El portal Crónica Global ha publicat una projecció electoral sobre Manresa que donaria la victòria de les municipals de maig a Junts i un creixement del PSC que permetria que les dues formacions sumessin majoria absoluta en un hipotètic pacte per al govern municipal. De fet, aquesta fórmula, a banda de l'actual entre ERC i Junts, seria l'única possible per arribar als 13 regidors mínims per a fer majoria a l'Ajuntament de Manresa.

La projecció electoral publicada pel portal atorga 9 regidors a Junts (un més que el 2019), 7 a ERC (-1), 5 al PSC (+1), 3 a la CUP -per Fem Manresa?- (0), 1 al PP (+1) i 0 a Cs (-2). L'enquesta també ha preguntat sobre En Comú Podem, Vox i Valents.

La projecció electoral, però, presenta moltes mancances com el fet de basar-se en una mostra de 431 enquestats, que situa el marge d'error en 4,7 punts percentuals, en un sondeig realitzat en un molt ample període temporal, de l'1 de gener al 13 de març, i sobretot, que no pregunta sobre formacions que han confirmat la seva candidatura a la ciutat com Impulsem, vinculat al PDECat, o el FNC, i sí que ho fa sobre Vox i una pràcticament desconeguda Valents, de l'espai que va deixar Manuel Valls en el seu pas per l'Ajuntament de Barcelona.