Detenen un agent immobiliari de Manresa que facilitava naus per fer-hi cultius de cànnabis

Els Mossos el van detenir junt a quatre individus més per cultivar 5.904 plantes de marihuana en una nau de Sant Vicenç de Castellet

Plantació de marihuana a la nau de Sant Vicenç de Castellet
Plantació de marihuana a la nau de Sant Vicenç de Castellet | Mossos
Redacció
20 de març del 2023
Actualitzat a les 14:45h
Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa van detenir el passat dijous cinc homes, d'entre 30 i 55 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Un d'ells és un agent immobiliari de Manresa que presumptament es dedicava a fer d'intermediari en el lloguer de naus per fer-hi cultius indoor de cànnabis.

Les detencions són el resultat d'una investigació oberta a principis de mes de març després de tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana en una nau de Sant Vicenç de Castellet.

Després de diverses indagacions, el passat dijous es va fer una entrada i perquisició a la nau. A l'interior es van localitzar quatre estances amb 5.904 plantes de marihuana, totes elles amb una altura similar, d'entre seixanta i vuitanta centímetres.

Dins la plantació, els Mossos van localitzar quatre homes que van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública. També se'ls va denunciar per defraudació de fluid elèctric, ja que havien manipulat el subministrament elèctric. Des de l'empresa elèctrica estimen una defraudació al voltant de 24.0455,80 euros.

Per altra banda, els investigadors van esbrinar que la persona que va fer d'intermediari en el lloguer de la nau actuava de forma habitual com a facilitador de naus industrials per a cultius indoor de cànnabis i, per tant, va ser acusat com a còmplice dels fets. Davant d'això, els agents van detenir a l'agent immobiliari el divendres a Manresa, el qual després de declarar, va quedar en llibertat.

Els altres detinguts van passar el dissabte a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, el qual va decretar ingrés a presó per a dos d'ells i llibertat amb mesures cautelars per als altres.