L'Escola Agrària de Manresa organitza dues jornades de portes obertes

El centre ofereix un cicle de grau mitjà i un de grau superior relacionats amb agroecologia

L'Escola Agrària de Manresa farà dues jornades de portes obertes
L'Escola Agrària de Manresa farà dues jornades de portes obertes | EAM
Redacció
20 de març del 2023
Actualitzat a les 9:58h
L'Escola Agrària de Manresa obrirà les portes de la seva finca can Poc Oli per explicar en què consisteixen els dos cicles formatius que ofereix, relacionats -tots dos- amb l'agroecologia.

Per a les persones interessades en el cicle formatiu de grau mitjà en producció agroecològica, la jornada de portes obertes és el dimarts 21 de març, de les 6 a les 8 de la tarda. Per al cicle formatiu de grau superior en paisatgisme i medi rural –perfil professional en agroecologia i acció climàtica-, la cita és el dimarts 28 de març, també de 6 a 8 de la tarda. Per assistir-hi es recomana la inscripció a través de la pàgina web del centre.

Durant les jornades de portes obertes, tothom qui ho vulgui podrà conèixer el programa de cada un dels cicles, la metodologia pedagògica del centre i qüestions més pràctiques com l'horari, l'organització de transports a la finca i les gestions per matricular-se. També s'explicarà el funcionament de les pràctiques en empreses segons el sistema dual d'aprenentatge que aplica l'Escola Agrària de Manresa. El programa de mobilitat internacional, que permet anar a fer pràctiques a l'estranger, serà un altre dels aspectes tractats.

Tant el cicle formatiu de grau mitjà com el de grau superior que ofereix l'Escola Agrària de Manresa tenen un total de 1.320 hores lectives i 1.000 hores d'estada en empreses remunerades per a tot aquell alumnat que s'adscrigui al format dual.

El cicle de grau superior, amb perfil professional en agroecologia i acció climàtica, estrenarà el setembre d'aquest any el seu segon curs, ja que el 2022 tot just va començar el recorregut la primera promoció. Aquests estudis capaciten a les persones per gestionar l'entorn agrari des del vessant de producció agrícola, ramadera i de jardineria. A més, l'alumnat que es gradua en aquesta formació podrà desenvolupar projectes de recuperació del paisatge i disseny de jardins aplicant tècniques agroecològiques que tenen en compte la sostenibilitat ambiental i social, i també la rendibilitat econòmica.

D'altra banda, el cicle de grau mitjà en producció agroecològica està adreçat a persones que vulguin dedicar-se a la producció agrícola i ramadera, ja sigui a compte d'un tercer o bé a compte propi. De la mateixa manera que en el cicle superior, l'alumnat pot accedir al programa de mobilitat internacional finançat pel fons Erasmus+, i cursar el cicle sota el sistema dual, fent 1.000 hores de pràctiques remunerades en empreses.

L'Escola Agrària de Manresa forma part de la xarxa d'escoles agràries del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.