El Baxi Manresa torna a jugar-se mitja vida en quaranta minuts

L'equip bagenc rebrà dissabte el Coosur Betis en un partit que pot marcar la resta de temporada

Baxi Manresa i Coosur Betis juguen un partit molt important aquest dissabte
Baxi Manresa i Coosur Betis juguen un partit molt important aquest dissabte | S. Castizo
17 de març del 2023
Actualitzat a les 17:29h
El Baxi Manresa jugarà, una vegada més, un partit d'important transcendència. Superat el repte contra el Carplus Fuenlabrada i passats els complicats reptes contra Barça i Telekom Bonn, l'equip entrenat per Pedro Martínez jugarà contra el Coosur Betis (dissabte, 18.00h. Movistar Deportes 3) al Nou Congost un altre duel importantíssim. Els números a hores d'ara els té tothom força clars. En cas de guanyar, el Baxi Manresa atraparia els andalusos a la classificació. A més, si el triomf fos per més de quatre punts es capgiraria el bàsquet average. La derrota, en canvi, ampliaria la distància entre els dos equips a dues victòries que a la pràctica en serien tres. El Nou Congost es tornaria a vestir de gala. Queden poc més de cent entrades a la venda.

El conjunt bagenc té tots els jugadors disponibles contra el Coosur Betis excepte un Matthias Tass que ja no està en la dinàmica de l'equip. Per tant, caldrà descartar un jugador. Martínez es mostra molt content amb la plantilla que té actualment. "Tan de bo l'haguéssim tingut des del primer dia. Ara estem treballant bé", comenta abans d'afrontar un partit al qual vol treure dramatisme tot dient que "ens hem d'allunyar dels partits a vida o mort". El tècnic del Baxi Manresa incideix en la feina ben feta i relativitza el resultat final. "Si guanyem i després no fem les coses bé i no competim no servirà de res. En canvi, si perdem i després comencem a guanyar perdre no serà decisiu", valora Martínez. De cara a una victòria per més de quatre punts, tot i desitjar-la, signa guanyar per un sol punt de diferència. I referent al tram final de temporada, espera que més equips s'impliquin en la lluita per la permanència. De fet, el tècnic del conjunt bagenc no creu que el Coosur Betis sigui un dels dos equips que acabi perdent la categoria. 

Tyson Pérez serà un dels protagonistes del partit. El seu exentrenador no s'explica el canvi que l'ala-pivot ha protagonitzat a Sevilla. "Aquí no jugava així. Li vam donar moltes oportunitats i normalment sortia de titular. Segurament no ho tenia molt clar o volia estar a un altre lloc perquè al final va ser ell qui ens va demanar marxar. Ens sap greu perquè ens hauria agradat que ens hagués ajudat més del què ho va fer però si no ho tenia clar... són coses que passen", ha destacat Martínez sobre la diferència de rendiment de Pérez al Nou Congost i al San Pablo.

El Coosur Betis arriba al partit després d'haver guanyat dos dels últims quatre partits. Les victòries han estat de mèrit. Una va ser contra el vigent campió de Copa, l'Unicaja Màlaga, i l'altre contra el Breogan després de vèncer-lo a domicili al temps extra. El conjunt sevillà compta amb diversos membres amb passat al Bages. Luis Casimiro n'és l'entrenador i té a la seva plantilla Alesksander Cvetkovic, Eulis Báez i Tyson Pérez. 

Luis Casimiro no podrà comptar amb Pepe Pozas, lesionat de gravetat la darrera jornada, ni tampoc amb BJ Johnson ni Volodymir Gerun que s'afegeixen a les lesions llargues de Yannick Nzosa i Luke Fisher. L'entrenador verd-i-blanc lamenta les baixes especialment perquè "teníem l'equip rearmat i la plantilla doblada. Els deu que hi seran hauran de fer el millor treball possible". En canvi, tindrà a la seva disposició el jove dominicà Jean Montero. Cedit pel Gran Canaria i amb només 19 anys, Montero està realitzant unes grans actuacions com els 28 punts anotats davant el Río Breogan. El tècnic del Coosur Betis és també és molt conscient de la importància del partit. "No és un partit més. Juguem contra un rival directe", ha afirmat. 

Juan Carlos García González, Juan de Dios Oyón i Vicente Martínez Silla són els àrbitres designats per aquest partit.
Arxivat a