Cultura invertirà 1,2 milions d'euros al Castell de Cardona en els propers tres anys

El primer projecte que s'executarà serà la millora del camí que uneix la vila amb el monument

Castell de Cardona des del mirador de la Fira
Castell de Cardona des del mirador de la Fira | Pere Fontanals
Redacció
16 de març del 2023
Actualitzat a les 22:44h
El Departament de Cultura ha anunciat que farà diversos projectes de millora del Castell de Cardona amb una inversió d'1,18 milions d'euros. La primera actuació que es durà a terme seran els treballs de conservació i millora del camí que uneix la vila amb el monument. És un recorregut de 200 metres que es coneix com a camí cobert i s'hi faran diverses actuacions per millorar l'accés i la seguretat de la zona.

Tal i com va explicar la directora general de Patrimoni Cultural, Sònia Hernández, el projecte també preveu millorar la circulació dels visitants a l'entrada del baluard de Sant Llorenç, la millora de la conducció de les aigües pluvials en aquesta zona i l'adequació del coronament dels murs associats al baluard. També s'actuarà a l'interior del portal del baluard, on es rejuntarà la volta de la construcció i seguint el camí s'assegurarà també la volat del portal intermedi. La intervenció més destacada serà al portal d'entrada al baluard de Sant Josep.

Les obres al camí cobert es completaran amb l'adequació del talús de la part final del recorregut, la reconstrucció d'una part del mur superior del talús i la consolidació de la garita adossada a la casamata.

També se substituirà el paviment de fusta i les baranes a l'entorn de la Col·legiata de Sant Vicenç. Paral·lelament, es treballa en el projecte de millora de l'eficiència energètica al monument. Es preveu renovar la il·luminació i la millora de la climatització i la instal·lació de plaques solars i punts de recarrega de vehicles elèctrics.
Arxivat a