El bisbe de Solsona presideix la missa en record als tres geòlegs morts a la mina de Súria

Francesc Conesa ha demanat un compromís col·lectiu per evitar que la feina es converteixi en "la tomba dels que es guanyen el pa de cada dia"

El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, i el rector de Súria, Joan Francesc Casals, durant la missa
El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, i el rector de Súria, Joan Francesc Casals, durant la missa | AjSú
Redacció
12 de març del 2023
Actualitzat a les 16:00h
El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, ha presidit aquest dissabte 11 de març a Súria una missa en record de les tres víctimes mortals de l'accident miner esdevingut aquesta setmana a la mina de Cabanasses. La cerimònia ha acabat amb una emocionant i colpidora interpretació de l'himne de Santa Bàrbara, amb totes les persones assistents posades dempeus.

La missa, celebrada a l'església de Sant Cristòfol, ha estat un sentit homenatge a Daniel Álvarez, Óscar Molina i Victoriano Pineda, als seus familiars, al col·lectiu miner i al món universitari, al qual estaven vinculats. El temple surienc era presidit per una imatge de Santa Bàrbara, patrona de la mineria.

Durant la cerimònia, el bisbe de Solsona s'ha declarat "impressionat" pel tràgic accident miner. Francesc Conesa ha demanat un compromís col·lectiu per garantir "la seguretat en el lloc de treball" i evitar que la feina es converteixi en "la tomba dels que es guanyen el pa de cada dia". Entre les persones assistents a la missa es trobaven els alcaldes de Súria, Albert Coberó, i de Manresa, Marc Aloy, la delegada del govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Montserrat Barniol, el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Daniel Crespo, el conseller delegat d'ICL, Patricio Chacana, el president del comitè d'empresa, David Sibila, i membres de la corporació municipal.

Aquest dissabte 11 de març ha estat el segon dia de dol oficial declarat per l'Ajuntament arran del tràgic accident miner. Les banderes de la Casa de la Vila han continuat a mig pal i totes les activitats programades per a aquest cap de setmana han estat ajornades. 

El funeral per Daniel Álvarez, que va morir als 31 anys, va tenir lloc dissabte al tanatori Àltima de Manresa, mentre que el d'Óscar Molina, se celebra aquest diumenge a les 12 del migdia, al tanatori Mémora de Manresa.

Arxivat a