Carlos Arnaldo, treballador de la mina de Súria: «El risc sempre hi és, és qüestió de mala sort»

A la mina de Cabanasses hi treballen 740 persones i, en el moment dels fets, n'hi havia unes 240

Equips d'emergències a la mina de Súria aquest dijous
Equips d'emergències a la mina de Súria aquest dijous | Nia Escolà
Redacció
10 de març del 2023
Actualitzat a les 14:37h
"Han tingut mala sort. Segurament ha baixat el sostre i els ha atrapat". Carlos Arnaldo, treballador de la mina de Súria des de fa 16 anys, explica així l'accident mortal d'aquest dijous a Cabanasses. Segons ha dit, les tres víctimes s'encarregaven d'analitzar la roca i decidir per on seguir fent la galeria.

"Aquesta no era una zona especialment dolenta, però hi ha zones que, per desgràcia, no es veuen. El risc sempre hi és", subratlla. En aquest sentit, assegura que la seguretat a la mina ha augmentat molt en els últims anys. A la mina de Cabanasses hi treballen 740 persones i, en el moment dels fets, n'hi havia unes 240, que han estat evacuades per garantir la seguretat.

La mina de Súria es dedica a l’extracció de potassa i està formada per diverses galeries sota terra. L'accident s'ha produït a 650 metres de profunditat d'una mina que arriba als 900 metres. Segons ha explicat Arnaldo, les galeries son “una mini ciutat excavada sota terra”, uns túnels “molt grans, de cinc metres d’alçada i vuit d’amplada”.


Arxivat a