Rescatats els cossos dels geòlegs que han mort en el despreniment a la mina de Súria

Els Bombers han hagut d'assegurar la zona perquè hi poguessin accedir els cossos d'emergències

Treballadors i mossos a les instal·lacions d'ICL Iberia a Súria, aquest dijous
Treballadors i mossos a les instal·lacions d'ICL Iberia a Súria, aquest dijous | Nia Escolà
Redacció
09 de març del 2023
Actualitzat a les 20:42h
El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers i la brigada de salvament de la mina han rescatat els cossos sense vida dels tres treballadors atrapats a Súria per un despreniment aquest dijous al matí. Tot i que els fets apuntaven al tràgic desenllaç, el Govern i els cossos d'emergències no volien assumir la mort dels tres treballadors fins que no s'arribés al punt de la galeria on s'ha produït l'accident. Finalment, però, s'han confirmat els pitjors pronòstics.

La comitiva judicial, encapçalada pel magistrat del jutjat d'instrucció número 6 de Manresa, s'ocupa ara de l'acte d'aixecament dels cadàvers de les tres víctimes, que, com ha avançat NacióManresa, pertanyien al Departament de Geologia d'ICL Iberia. Tots ells tenien al voltant dels 30 anys, dos estudiaven un màster a la UPC de Manresa i un d'ells estava contractat en pràctiques. Els tres treballadors han quedat atrapats aquest matí a 900 metres de profunditat després d'un despreniment en una galeria.

Una de les víctimes, doctorat en Geologia era veí de Vinaròs. L'estudiant en pràctiques tenia nacionalitat colombiana i havia vingut a viure a Manresa per treure's al grau de Geologia a la UPC on actualment cursava un màster. La tercera víctima era veïna de Sant Joan de Vilatorrada, també graduat en Geologia i estudiant de màster a la universitat tècnica manresana. L'Ajuntament d'aquesta població ha decretat un dia de dol en què les banderes onejaran a mig pal, i divendres, a les 12 del migdia, es farà un minut de silenci davant l'edifici consistorial. Les víctimes tenien 28,29 i 31 anys.

El conseller delegat d'ICL, Patricio Chacana, ha lamentat els fets i ha donat el dol a les famílies en una compareixença que ha fet davant els mitjans. L'empresa ha aturat la seva activitat fins que no es facin els enterraments. L'alcalde de Súria, Albert Coberó, per la seva part, ha desconvocat el ple de l'Ajuntament que estava previst per aquest dijous i ha declarat dos dies de dol al municipi.

L'avís s'ha rebut pocs minuts abans de les 9. Abans de poder rescatar els cossos, ha calgut assegurar la zona perquè hi pogués accedir el personal d'emergències. Ha estat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui ha confirmat de forma oficial des de Súria la notícia un cop rescatats els cossos. Aragonès ha traslladat el condol a les famílies, companys i entorn de les víctimes i ha agraït la difícil tasca dels equips d'emergències.

Arxivat a