Treball va inspeccionar fa tres setmanes la galeria esfondrada de la mina de Súria

Els consellers Elena i Torrent s'han desplaçat a les instal·lacions d'ICL Iberia tan bon punt s'ha conegut l'accident

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, a les mines de Súria
El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, a les mines de Súria | Clàudia Ramos
09 de març del 2023
Actualitzat a les 15:56h
Inspectors de la subdirecció general de Mines del departament de Treball de la Generalitat van avaluar fa tres setmanes la galeria de la mina de Súria on s'ha produït l'accident laboral on han perdut la vida tres persones, i van tancar l'expedient amb normalitat sense detectar cap incidència que fes preveure el tràgic sinistre que ha tingut lloc aquest dijous.

Ho ha confirmat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, des de les instal·lacions d'ICL Iberia a Súria on s'ha desplaçat juntament amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, tant bon punt s'ha conegut l'accident. Torrent ha assegurat que l'activitat minera de Súria passa "controls periòdics" de la subdirecció general.

En la compareixença de premsa, el conseller ha explicat que "dos inspectors es troben a prop d'on s'ha produït l'accident", a l'espera de poder accedir-hi "quan la galeria estigui assegurada". Un cop a lloc, començaran les investigacions i quan es tinguin les conclusions "es traslladaran al jutjat".

Elena, per la seva part, ha afirmat que els equips especialitzats en rescat i en subsol dels Bombers i els Mossos d'Esquadra estan tenint "dificultats d'accés" al lloc on es troben les víctimes que, malgrat que "es tem el pitjor", no han volgut confirmar que hagin mort fins que "no s'arribi a lloc".

Arxivat a