Marc Aloy incorpora Tània Infante a la llista d'ERC per «reforçar-ne les polítiques comercials»

És la segona incorporació destacada a la candidatura després de la del sindicalista Lluís Vidal Sixto

Marc Aloy i Tània Infante al carrer del Born
Marc Aloy i Tània Infante al carrer del Born | Pere Fontanals
Redacció
09 de març del 2023
Actualitzat a les 9:13h
Tània Infante s'incorpora a la candidatura d'ERC Manresa per a les eleccions municipals del 28 de maig amb l'objectiu de treballar per al comerç de la ciutat, reforçar les polítiques comercials i intensificar les accions per impulsar la capitalitat comercial de Manresa. La d'Infante és la segona incorporació destacada de la llista d'ERC després de la de Lluís Vidal Sixto. La trajectòria professional de Tània Infante està molt lligada al sector del turisme i des de l'any 2017 és presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa (UBIC), de la que dimarts va anunciar que renunciaria.

Per a Infante, formar part de la candidatura d'ERC suposa la possibilitat d'ampliar l'abast de la feina feta fins ara i aportar tot el coneixement de les necessitats i demandes del teixit comercial. Infante afirma que s'incorpora "a la llista que té el millor projecte per a Manresa a llarg termini". L'alcalde Marc Aloy ha destacat la trajectòria de Tània Infante i la seva tasca com a presidenta de la UBIC. Aloy ha assenyalat que "Manresa necessita reforçar la política comercial i alimentar aquesta capitalitat comercial de què tant parlem. I qui millor per fer-ho que la persona que ha liderat amb èxit la principal associació de comerciants de la ciutat durant els darrers anys".
 

Trajectòria de Tània Infante Martínez

Tània Infante Martínez va néixer a Cardona el 20 d'agost de 1987. Va estudiar primària al CEIP Mare de Déu del Patrocini de Cardona i secundària a l'IES Sant Ramon. Posteriorment, va fer el batxillerat nocturn, en la modalitat de ciències de la salut, a l'Institut Lluís de Peguera de Manresa. Actualment estudia el grau de Ciències Polítiques i Gestió Pública a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La situació personal i familiar van comportar la seva incorporació al món laboral des de molt jove, obligant-la a abandonar de manera temporal la seva formació acadèmica. En l'àmbit professional, la seva trajectòria està estretament vinculada a l'hostaleria i el turisme, fins al punt que amb 24 anys es va iniciar com a empresària dirigint l'Hostal La Masia de Manresa, ciutat on resideix des de fa 10 anys.

L'any 2017 es va convertir en la primera dona en presidir la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa, entitat en la que va impulsar un canvi de rumb, generant dinàmiques positives amb la resta d'entitats comercials de la ciutat. Durant la seva presidència s'ha treballat per incorporar perspectives inclusives amb una visió més àmplia de la ciutat i dels nous reptes i paradigmes que es plantegen per al sector comercial.

És membre del ple de la Cambra de Comerç de Manresa i de la junta del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages. També està vinculada a moviments veïnals i culturals i li agrada participar en qualsevol activitat dinamitzadora que impliqui treball en equip. Actualment participa com a project manager en diversos projectes d'emprenedoria, on aporta el seu bagatge professional.