El Col·legi de Periodistes reconeixerà la trajectòria de Pilar Goñi en els seus premis anuals

La periodista manresana i gerent del Grup Taelus compartirà premi amb l'excorresponsal a Rússia Manel Alías i l'agència B-Comunicació

Pilar Goñi rebrà el Premi Trajectòria de la demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes
Pilar Goñi rebrà el Premi Trajectòria de la demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes | Arxiu particular
Redacció
08 de març del 2023
Actualitzat a les 12:32h
La periodista manresana i gerent del Grup Taelus (Ràdio Manresa, Canal Taronja i Freqüència), Pilar Goñi, serà reconeguda per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya per la seva trajectòria professional en els premis que atorga anualment i que a partir d'aquesta edició reben el nom de Batec.

Després de l'última edició a finals del 2020, la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya reprèn aquest any l'acte de lliurament dels seus premis anuals, que reconeixeran cinc categories: Periodista de l'Any, Trajectòria, reportatge o iniciativa periodística local i els tradicionals Premis Plata i Plàtan. Els guardons arriben sota la nova denominació de Premis Batec, en una picada d'ullet a la ubicació de l'àmbit d'actuació de la Demarcació, just al cor de Catalunya.

Una altra de les novetats destacades dels guardons és que seran itinerants per la Catalunya Central i enguany se celebraran al Berguedà. Compten amb el suport de l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà. Els premis s'entregaran el divendres 17 de març, a la sala Casino de Berga, a les 7 de la tarda. L'acte és obert al públic en general.
 

Pilar Goñi rebrà el Premi Trajectòria

La periodista manresana Pilar Goñi, amb una experiència de 45 anys a Ràdio Manresa i que, des de l'any 1995, és gerent del Grup Taelus Comunicació, que té presència a les comarques d'Osona, Bages, Anoia, Berguedà i Solsonès, rebrà el Premi Trajectòria.

 

Manel Alías rebrà el Premi Periodista de l'Any

El periodista Manel Alías (Berga, 1977), excorresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Rússia, serà guardonat amb el Premi Periodista de l'Any per la seva cobertura de la guerra d'Ucraïna, que darrerament ja li ha valgut també el reconeixement en altres premis del sector de la comunicació.

El Premi a la iniciativa periodística local, que es convoca per primer cop, ha recaigut a l'agència berguedana B-Comunicació, nascuda de l'emprenedoria de tres periodistes amb una àmplia experiència en el sector, Dolors Clotet, Dani Perona i Oriol Trasserra, amb la voluntat d'ajudar a millorar la comunicació d'institucions, empreses i personalitats.

Quedaran per desvetllar els noms dels Premis Plata i Plàtan, que s'entreguen a la persona o entitat que amb la seva accessibilitat hagi facilitat més la tasca informativa dels periodistes o, al revés, que hagi oposat més resistència a les sol·licituds d'informació o s'hagi mostrat més susceptible amb les informacions aparegudes sobre ella.
 

Premis amb valor social

Els Premis Batec inicien també aquest any una col·laboració amb entitats socials del territori, a qui s'encarrega el disseny i confecció dels guardons i que, enguany, han estat obra dels usuaris de la Fundació Privada Horitzó del Berguedà, una entitat social, compromesa amb les persones, el seu entorn, la cultura i el medi ambient, però sobretot amb el suport laboral per a l'assoliment d'una bona salut mental.