La Fira Mediterrània porta la Festcat 2010 als centres d'animació sociocultural

Redacció
07 d'abril del 2010
La Fundació Fira Mediterrània de Manresa, coorganitzadora de les Escoles d'Estiu de Cultura Popular (Festcat), juntament amb el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, ha previst la realització de diverses xerrades sobre les escoles a diferents centres d'ensenyament d'animació sociocultural de Barcelona, Esplugues de Llobregat, Manresa, Sabadell, i Tarragona.

Les sessions, que tindran una durada aproximada de 45 minuts, són una nova eina de difusió de l'oferta de la Festcat. La Fundació ha decidit dur a terme aquestes accions amb l'objectiu d'arribar a nous públics i tenint en compte que l'oferta de la Festcat pot ser un molt bon complement de la formació que estan rebent al Cicle d'Animació Sociocultural, ja que els cursos programats ofereixen gran quantitat de recursos que poden ser aplicables en el futur professional dels estudiants.

La Festcat està integrada per quatre escoles que es desenvoluparan durant el juliol a diferents punts de Catalunya: l'Escola de la Festa, 13è Campus de Cultura Popular i Tradicional (a Llívia, la Cerdanya); l'Escola de Dansa Tradicional, 19è Dansàneu (a Esterri d'Àneu, Pallars Sobirà); l'Escola de Jocs Tradicionals, 14è Curs de Jocs Tradicionals (a Horta de Sant Joan, Terra Alta), i l'Escola de Música Tradicional, 14è Curs de Música Tradicional (a Torroella de Montgrí, Baix Empordà). Les diferents escoles ofereixen una gran varietat de cursos i tallers durant una setmana intensa i intensiva on la formació vivencial agafa el protagonisme sense oblidar la part més lúdica que comporta la convivència de persones interessades en conèixer, viure i transmetre la festa popular.

Les xerrades es duran a terme durant el mes d'abril i maig i es faran als instituts Salvador Seguí, de Barcelona; Ferran Tallada, de Barcelona; Guillem Catà, de Manresa, i Severo Ochoa, d'Esplugues de Llobregat; Ribot i Serra, de Sabadell; i Vidal i Barraquer, de Tarragona.