1 de 10

L'arquitectura de l'escola Renaixença, en una xerrada

Antonio Pizza és especialista en arquitectura racionalista, estil en el qual s'inscriu l'edifici de La Renaixença, dissenyat per l'arquitecte manresà Pere Armengou Torra el 1932

per Redacció, 7 d'abril de 2010 a les 16:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'escola Renaixença, construïda l'any 1934, fou considerada en el seu moment un magnífic exemplar de l'arquitectura catalana. De fet, l'edifici de l'escola Renaixença, dissenyat per l'arquitecte manresà Pere Armengou Torra l'any 1932, constitueix l'únic exemple d'arquitectura racionalista que resta a Manresa en el seu estat original. Per parlar de l'arquitectura de la Renaixença, i dins del marc dels actes per celebrar el 75è aniversari del centre, aquest proper dissabte, 10 d'abril a les 11 del matí en una aula de la mateixa escola, l'arquitecte Antonio Pizza, especialista en arquitectura racionalista, parlarà de l'edifici i de l'estil arquitectònic en el qual va ser concebut.

Antonio Pizza és arquitecte i professor del departament de Composició Arquitectònica de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona. Ha escrit múltiples articles i publicacions, entre les quals destaquen: Guía de la arquitectura moderna en Barcelona (1928-1936), Arte y Arquitectura futuristas (1914-1918), GATCPAC 1928-1939 , Alberto Campo Baeza, Guia de la arquitectura del novecento: Espanya 1940-1964. En busca del Hogar, entre moltes d'altres.

Després de la xerrada, l'arquitecte Francesc Mestres, director de l'Àrea de Serveis del Territori de l'Ajuntament de Manresa, farà una visita guiada per l'edifici.

L'edifici de La Renaixença destaca per la seva tipologia singular i pel seu paper de configurador d'un espai urbà. Per aquest motiu, l'any 1985 l'edifici va ser inclòs en el catàleg i Pla especial del Patrimoni historicoarquitectònic i ambiental de la ciutat. Fou considerat en el seu moment un magnífic exemplar de l'arquitectura del nostre país, com constata la seva publicació al número 16 de la revista trimestral del GATEPAC, una iniciativa que tenia per objecte la difusió de l'arquitectura moderna en el període d'entreguerres.

L'acte està organitzat per la delegació del Bages-Berguedà del COAC, conjuntament amb l'AMPA de la Renaixença i la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa.

 

Participació