Joan Vila: «Amb Impulsem, anem a guanyar les eleccions a Manresa»

La formació presenta els seus primers onze candidats, i es compromet a "reduir la despesa laboral que té l'Ajuntament"

Impulsem Manresa ha fet públics els seus primers onze candidats
Impulsem Manresa ha fet públics els seus primers onze candidats | Pere Fontanals
02 de març del 2023
Actualitzat a les 23:26h
Joan Vila ha presentat aquest dijous a la Taverna 1913 de la plaça Major els onze primers candidats de la llista que Impulsem Manresa presentarà a les eleccions municipals del proper mes de maig, en un acte que ha comptat, també, amb la presència discreta del president local del PDECat, partit al que està associada la candidatura, Josep Fornells.

Un alcaldable més madurat en les formes que en ocasions anteriors, s'ha mostrat "molt orgullós" de presentar, per ara, una meitat de la llista amb perfils molt "transversals", de persones "professionals" que no necessiten entrar en "càrrecs polítics" per guanyar-se la vida, i que està pensada "per cobrir les diferents àrees de l'Ajuntament". "Impulsem és una opció molt diferent a la resta de formacions que es presenten", ha afirmat quan se li ha preguntat amb quin partit podria pactar després de les eleccions, per això ha sentenciat que "anem a guanyar".

Malgrat la suavitat en la manera, l'alcaldable no ha evitat tornar-se a referir a la despesa que té l'Ajuntament en el personal funcionari i en la plantilla de treballadors. "Em proposo reduir el capítol 1 -despesa laboral- en el pressupost municipal de l'Ajuntament de Manresa", i ho farà, segons ha assegurat, "amortitzant llocs de treball i reorganitzant-los". També ha reiterat la seva voluntat de "saber quant destinem a temes socials". "Ho hem demanat diverses vegades i no n'hem rebut una resposta clara", ha explicat.

Entre els onze candidats n'hi ha tres que han participat en en posicions rellevants de candidatures que no van aconseguir treure representació política al ple de l'Ajuntament. Oriol Gés es va presentar el 2015 en la coalició Millor Manresa després d'haver guanyat les primàries de Solidaritat per la Independència (SI), i Joan Gil i Marta Sànchez van ocupar els números 4 i 10, respectivament, de la candidatura que Primàries va presentar a la capital del Bages el 2019. A la llista també hi ha l'exalcalde de Sant Vicenç de Castellet entre 2011 i 2019, Joan Torres.

La resta de candidats que s'han presentat aquest dijous, "i que no estan posats, necessàriament, en l'ordre que aniran a la llista", són la doctora en Ciències de l'Educació, filòloga anglesa i germanística, i professora de la UAB Dolors Masats; l'arquitecte Jesús Alonso; l'analítica comptable Anna Barriga; el gestor d'equips comercials d'Amazon a Espanya, França i Itàlia, Josep Puig; el director d'expansió de Misako, Albert Carrascosa, i la gestora comercial de banca, Fina Soler.

Vila ha aprofitat l'ocasió per exposar els seus referents urbans per a diverses àrees. "Ens hem d'emmirallar amb Pontevedra pel que fa a comerç i mobilitat, amb Pamplona o Vitòria, quant a paisatge urbà, i en Terrassa per temes de seguretat", ha afirmat.