Èxit de les novetats de la Fira de l'Aixada que omplen els carrers de visitants

El recuperat escenari de la plaça Milcentenari i el nou a la baixada dels Jueus han tingut molt bona acceptació

La Fira de l'Aixada tornarà aquest diumenge al Centre Històric
La Fira de l'Aixada tornarà aquest diumenge al Centre Històric | Cristina Domingo
26 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:50h
La grip aviar ha posposat el retorn de les aus rapinyaires a l'Aixada de Manresa, però això no ha evitat que els carrers del Centre Històric de la ciutat bullissin d'activitat durant la primera jornada de fira, aquest dissabte, amb la tradicional dificultat per fer-se espai entre la gent per anar d'un punt a l'altre del més extens que mai escenari recreacional.

Encara que sense rapinyaires, la plaça Milcentenari ha tornat a la programació de l'Aixada amb actuacions de dansa, espectacles de teatre, exhibicions d'esgrima i de lluita vikinga, exposició d'armes, jocs gegants de fusta i una barca medieval. Però a banda de la recuperació de la plaça Milcentenari, la plaça Major, el parc de la Seu, la plaça Europa, el carrer del Balç, la plaça de Sant Ignasi Malalt, la plaça Gispert, la casa Amigant i la plaça Gispert han ofert més propostes que mai, i la plana de l'Om ha reservat l'espai per als més menuts.

Una de les noves propostes d'aquesta edició ha estat el Jardí Jueu, a l'esplanada de darrere de l'Ajuntament que acollirà els arxius, a través de la baixada dels Jueus, que ha ofert una visió mística del món jueu medieval català, executada pel grup de Jueus de l'Aixada.

Al Parc de la Seu, a l'abric de les parades que fan de talla-vents, la companyia Cinot ha muntat el campament de capacitació de cavallers per a la delícia dels visitants, mentre que la plaça Gispert s'ha omplert de vikings, més dels que habitualment hi circulen, amb un campament i un escenari de petit format. Aquí també s'ha pogut viure una demostració de fusteria.

El públic també ha seguit massivament els espectacles a 360 graus de la plaça Major, L'inici de tot al migdia i L'aigua és llum a la tarda-vespre, amb nous actors de repartiment i els guions de l'any passat reajustats. Els espectacles, igual que tota la fira, que es tornaran a viure aquest diumenge, recreen primer les reclamacions dels manresans al Rei Pere III, i després l'acord del rei amb el bisbe Galceran Sacosta per a la finalització de la construcció de la Séquia.

Uns seguicis, els del Rei Pere III i el bisbe Galceran Sacosta, que en aquesta edició han ampliat el recorregut, sortint des del passeig de la República i arribant a la plaça Major després de passar per plana de l'Om, carrer del Born, Muralla Sant Domènec, plaça Europa, carrer del Carme i carrer Cap del Rec, el rei, i mentre que el del bisbe surt des de la plaça Gispert, i passa per plana de l'Om i carrer Sant Miquel, per arribar al destí.