Santpedor celebrarà aquest diumenge els Tres Tombs

A partir de les 9 del matí amb l'esmorzar popular i amb la cercavila al migdia

Santpedor tornarà a celebrar els Tres Tombs diumenge
Santpedor tornarà a celebrar els Tres Tombs diumenge | AjStp
Redacció
22 de febrer del 2023
Actualitzat a les 20:13h
Santpedor acollirà el proper diumenge la festa dels Tres Tombs, amb motiu de Sant Antoni. Els carrers del poble tornaran a ser l'escenari de la desfilada de carruatges tradicionals, que reuneix aficionats als cavalls i als carruatges de tota la comarca.

La festa de Sant Antoni, organitzada per l'associació Equiset i amb la col·laboració de l'Ajuntament, començarà a les 9 del matí amb un esmorzar popular a la plaça del Sindicat previ a la concentració de cavalls i carruatges. A 3/4 de 12 del migdia hi haurà repic de campanes per part de les campaneres de Santpedor i a 1/4 d'1 començarà la cercavila, amenitzada pels Batuk d'Or i Tabarreta, i que transcorrerà pel carrer del Vall, la plaça de l'Església, la plaça de la Font, el carrer Passeig i la Muralla de Manresa. A la tarda Cal Llovet acollirà un concert amb el Duet Andreus.

Històricament la festa es fa amb motiu de la diada de sant Antoni Abat, a qui la tradició atorga el patronatge dels animals útils per a les feines del camp. També és el patró dels gremis de traginers; per això, en honor seu, es fan a tot el país els tradicionals Tres Tombs, en què el sant beneeix les cavalleries i presideix les cavalcades.
Arxivat a