El Gremi de Constructors publica l'edició ampliada del llibre «De mestres de cases a constructors»

Aquesta obra, encarregada novament a Zenobita Edicions, ofereix un recorregut cronològic i sintètic de la història del gremi des dels seus orígens fins a l'actualitat

Vista parcial del llibre «De mestres de cases a constructors»
Vista parcial del llibre «De mestres de cases a constructors» | Zenobita
Redacció
22 de febrer del 2023
Actualitzat a les 18:53h
Zenobita edicions publica, per encàrrec del Gremi de Constructors de Manresa i Comarques, la segona edició revisada i ampliada del llibre De mestres de cases a constructors de Francesc Comas. L'obra ofereix un resum cronològic de la història dels paletes al llarg dels 700 anys del Gremi, des dels inicis de les primeres associacions del segle XIV fins a la situació actual del sector de la construcció.

El llibre relata l'evolució urbanística i el paper que han desenvolupat els oficis relacionats amb la construcció dins de la societat. Certament, demostra que aquest sector s'ha configurat com un dels principals motors de creixement de la ciutat tot adquirint importància en el desenvolupament econòmic, polític i cultural de la ciutat i del territori del Bages.

La major part de la documentació antiga que s'hi cita i comenta és fruit del treball dut a terme per Josep Bastardes a l'Arxiu Comarcal del Bages i l'Arxiu de la Seu de Manresa. Per la seva importància històrica, s'han analitzat més de nou-cents documents, que han estat també transcrits i digitalitzats per formar part de l'Arxiu Històric Digitalitzat del Gremi de Constructors d'Obres de Manresa i Comarca (segles XIV-XIX), i per a posar-los a l'abast dels estudiosos.

La presentació del llibre De mestres de cases a constructors. 700 anys d'història a Manresa i comarca tindrà lloc aquest divendres 24 de febrer a les 7 de la tarda a l'Auditori de l'Espai Plana de l'Om. L'acte inclourà l'explicació del contingut del llibre a càrrec del seu autor, Francesc Comas. Aquest acte s'emmarca en el programa d'actes de la Festa de la Llum de Manresa, de la qual el Gremi de la Construcció de Manresa i comarques n'és l'administrador.