La investigació de la tragèdia de les bessones de Sallent apunta al suïcidi

Els Mossos d'Esquadra van trobar dues cadires i dues notes de comiat al balcó des del qual es van precipitar les noies de 12 anys

Diversos veïns han posat espelmes al davant de l'edifici on vivien les bessones
Diversos veïns han posat espelmes al davant de l'edifici on vivien les bessones | Nia Escolà
Aina Font Torra
22 de febrer del 2023
Actualitzat a les 19:00h
La investigació sobre el tràgic incident de les bessones de Sallent ha revelat nova informació que descarta que el motiu pel qual les dues germanes es precipitessin per la finestra de casa seva fos accidental o tingués indicis de criminalitat. Segons apunten fonts dels Mossos d'Esquadra citades per Europa Press, el cas apunta a un suïcidi. La mateixa policia catalana va trobar dues cadires i dues notes de comiat al lloc dels fets.

En paral·lel, en una roda de premsa extraordinària celebrada aquest matí de dimecres, l'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha explicat també la trobada de les cadires. També hi ha informacions que asseguren que les dues menors, de 12 anys, haurien escrit una carta de comiat, i que aquest tràgic desenllaç tindria a veure amb problemes en l'àmbit familiar. Tot i així, des de la Policia Local sallentina s'ha assegurat a NacióManresa que no havien rebut cap tipus de denúncia "ni formal ni informal" que els fes sospitar de possibles conflictes dintre de la llar.

L'institut on estaven escolaritzades les dues bessones, per altra banda, no havia detectat problemes de bullying per part d'altres alumnes, tot i que tant l'una com l'altra rebien atenció psicològica des del mateix centre de secundària. Educació també descarta un possible cas de bullying.

Una de les bessones va morir dimarts a la tarda i l'altra va resultar ferida greu per la caiguda. Està en estat crític però estable. Des del començament, els Mossos d'Esquadra van descartar indicis de criminalitat en el cas. Les nenes, procedent de l'Argentina, ja feia dos o tres anys que s'havia instal·lat a Sallent.

En el moment dels fets, el pare era al domicili. A més d'aquestes dues filles, la família també té un fill més petit. És per això que s'han activat tots els protocols psicològics, tant a l'institut com amb la resta de convivents. També s'han posat a disposició ajudes econòmiques.

L'Ajuntament de Sallent ha decretat tres dies de dol i ha suspès tots els actes de celebració del Carnaval que hi havia previstos per aquesta setmana.