Un apoteòsic «A taste of nature» inaugura el Jardins de Llum i acomiada Manresa 2022

La novena edició de la mostra d'art efímer deixa sense paraules el públic en la seva estrena i diu adeu a l'Any Jubilar amb un "Seguirem caminant" pirotècnic

«A taste of nature» del Jardins de Llum, aquest dissabte a la plaça Major
«A taste of nature» del Jardins de Llum, aquest dissabte a la plaça Major | Cristina Domingo
19 de febrer del 2023
Actualitzat a les 0:51h
Un apoteòsic A taste of nature ha disfressat aquest dissabte la façana de l'Ajuntament de Manresa en el nou espectacle inaugural del Jardins de Llum que ha deixat sense paraules el públic que s'ha citat a la plaça Major de Manresa. Per rematar-lo, el piromusical de cloenda de Manresa 2022, ha posat punt i final a la celebració dels 500 anys de l'estada d'Ignasi de Loiola a la ciutat amb una promesa: "Seguirem caminant".

Jardins de Llum ha portat per novena vegada al Centre Històric de Manresa una mostra d'art efímer orientada a l'aigua i la llum, que en aquesta edició ha aconseguit una coherència conjunta més intensa que en altres ocasions, un resultat global que hauria resultat més complet si no s'hagués suspès l'espectacle Bulb & me de Múcab Dans i Ballet Olga Roig a la plana de l'Om per problemes d'última hora amb el muntatge.

Malgrat això, les vint-i-quatre obres i mostres, que es poden recórrer -i es podran recórrer diumenge- en poc més d'una hora -una hora i mitja entretenint-s'hi- entre l'Anònima, el parc de la Seu i l'Espai 1522, han transmès, en general, missatge i estètica, cos i continuïtat, i en alguns casos ho han fet amb un missatge artístic assequible o, quan no, amb volum i impacte.

Amb el pas dels anys, els Jardins de Llum s'han convertit en el Tap'Antic cultural de la Festa de la Llum, amb els visitants fent cua per tastar aquell detall artístic amagat en una entrada, en un racó de l'Anònima o rere una porta del carrer del Balç, o per gaudir de plats a la vista en espais més oberts. Es digireixi o no, inicialment, cada proposta, a voltes els gustos arriben de tant tastar-los.

De la mà de l'Ajuntament de Manresa i el Centre d'Art Contemporani el Forn de la Calç - CACiS, amb la col·laboració de l'Associació Misteriosa Llum, i sota el comissariat i la direcció artística de Roser Oduber, directora del CACiS, el Jardins de Llum s'ha convertit en un clàssic de la Festa de la Llum que atreu centenars de manresans i visitants que volten mig a les fosques pel Barri Antic de la ciutat sense cap mena de por.

Per si això no fos prou, aquest dissabte les instal·lacions artístiques han anat acompanyades de l'espectacle inaugural A taste of nature que ha donat continuïtat al piromusical de cloenda de Manresa 2022. A taste of nature ha deixat emmudit el públic amb una videocreació que ha comptat amb l'actuació en directe de la vídeoartista Alba G. Corral i acompanyada de la violoncel·lista Björt Rùnars.