Canvis d'última hora al festival Jardins de Llum de Manresa

La instal·lació "Bulb & me" de Múcab Dans i Ballet Olga Roig a la plana de l'Om no es podrà dur a terme

Obra de Llums a l'ombra per al Jardins de Llum
Obra de Llums a l'ombra per al Jardins de Llum | Llums a l'ombra
Redacció
18 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:07h
La novena edició del Jardins de Llum que aquest dissabte i diumenge al vespre es podrà veure al Centre Històric de Manresa i a l'Anònima, en el marc de la Festa de la Llum, ha sofert un canvi d'última hora en la instal·lació que havia d'anar muntada a la plana de l'Om.

Bulb & me de Múcab Dans i Ballet Olga Roig no es podrà dur a terme per dificultats d'última hora en el muntatge que no s'han pogut resoldre. En aquesta instal·lació hi havien previstes dues actuacions, aquest dissabte a 3/4 de 7 de la tarda i diumenge a 2/4 de 8 i a 2/4 de 9 que tampoc no es podran realitzar. En el seu lloc s'hi instal·larà Manresa en pilotes, d'Albert Gusi, una proposta lúdica on la llum jugarà amb les pilotes.

Llums a l'ombra també participa al Jardins de Llum
Per una altra part, després de la seva experiència amb els llums de Nadal fets amb materials reutilitzats que va instal·lar al carrer Cap del rec, el projecte Llums a l'ombra participarà a Jardins de Llum amb una instal·lació creada de forma participativa i que s'exhibirà al carrer Sant Andreu, 6. La proposta d'instal·lació s'anomena Comptador i recrea a través d'una instal·lació lumínica un comptador d'aigua que batega i respon de forma interactiva al ritme de dades relacionades amb el valor social de l'aigua, programades a partir d'estadístiques reals. Un cub que fa tangible amb el seu propi volum el ritme de consum d'aigua de la ciutat. 

S'ha efectuat a partir dels mòduls lumínics creats durant la campanya de Nadal i a través de cinc sessions que s'han dut a terme entre el 2 i el 16 de febrer, els dimarts i dijous de 2/4 de 7 a 7 de la tarda, obertes a tothom i especialment enfocades a joves. Aquestes sessions s'ha duta a terme al taller obert de Llums a l'ombra, al carrer Sant Andreu 6, que és el lloc on s'exhibirà la instal·lació, i han estat guiades per persones tècniques i facilitadores.