Divergències entre Acció Sindical del Bages i Ampans per l'acomiadament d'una treballadora

El sindicat afirma que l'acomiadament va ser per afiliar-se, mentre que l'entitat assegura que va ser per "motius disciplinaris"

Residència Julio Payás d'Ampans
Residència Julio Payás d'Ampans | GSV
Redacció
18 de febrer del 2023
Actualitzat a les 9:28h
Acció Sindical del Bages ha emès un comunicat en què denuncia l'acomiadament d'una treballadora d'Ampans després que s'afiliés amb ells. La direcció d'Ampans, per la seva banda, ha assegurat a NacióManresa que l'acomiadament "obeeix a motius disciplinaris per faltes reiterades d'abans de l'existència d'aquesta secció sindical, constituïda fa menys d'un mes, i sobre les quals havia rebut avisos per reconduir la situació".

Acció Sindical del Bages ha anunciat la constitució de la seva recció sindical a la residència Julio Payás d'Ampans, la tercera que es crea en diferents llocs de treball de l'entitat. El sindicat, que diu que té una cinquantena de treballadores afiliades, ha aprofitat aquest anunci per reclamar "canvis dins la dinàmica d'Ampans".

Les afiliades expliquen que "amb un salari de 1.100 euros mensuals és impossible sentir dignificada la teva feina" i afegeixen que "l'import que Ampans ingressa per les tarifes de les usuàries no fa justícia amb la qualitat de servei que ofereixen".

Ampans, per la seva part, recorda que té comitè d'empresa propi constituït de fa anys com a representació legal dels treballadors "amb qui sempre hem tingut un diàleg fluid i hem buscat solucions conjuntes".

Sobre les reivindicacions salarials, Ampans assegura que "som els primers que demanem pressupostos dignes, ja que es troben estancats des de fa anys, per repercutir en els salaris", i tot i això recorda que "estem pagant per sobre del conveni". "El sector fa anys que reclamem al govern augment de tarifes per poder repercutir als sous", han afirmat.

Des del sindicat també verbalitzen que tenen "un incentiu variable al final de l'any, lligat al compromís que tinguis amb l'empresa. Si el vols percebre, t'exigeixen complir amb una llista interminable de requisits, entre ells participar en les activitats fora del teu horari laboral, no realitzar un absentisme superior al 2,5% i prioritzar els interessos de l'empresa per sobre dels teus. Aquest incentiu, més que generar motivació, l'utilitzen per coaccionar-nos".