Marc Ribas i la cuina de La Rioja protagonitzaran les sisenes Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

Les jornades d'enguany tindran lloc els dies 11 i 12 de març al Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa i comptaran amb diferents activitats com tastos, showcookings i mercats

Marc Ribas protagonitzarà les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià
Marc Ribas protagonitzarà les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià | Adrià Costa
Redacció
17 de febrer del 2023
Actualitzat a les 9:42h
L'Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa i Pep Palau, Von Arend i Associats organitzen la sisena edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià els dies 11 i 12 de març, al Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa. Enguany, els protagonistes seran el popular cuiner Marc Ribas, presentador dels programes Cuines i Joc de Cartes de TV3, i la cuina de La Rioja, com a territori ignasià convidat.

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià és un esdeveniment en què els productes de la terra, els productors i la cuina del Bages i de les poblacions del Camí Ignasià esdevenen els principals atractius i protagonistes.

D'aquesta manera, el Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa s'omplirà durant dos dies d'unes jornades dinàmiques i participatives, en què el visitant podrà descobrir, tastar i comprar en un mercat de productes agroalimentaris de proximitat i gaudir d'un programa de diverses activitats. Entre elles, tastos guiats i showcookings en directe amb cuiners i cuineres de renom.

Enguany, entre els cuiners hi haurà Marc Ribas, responsable del projecte gastronòmic Gastronomia Brutal i al capdavant dels programes de televisió Joc de cartes i Cuines, el qual farà una demostració de cuina en directe reinterpretant la cuina d'Ignasi Domènech. Tot i haver-hi zones d'accés lliure com el mercat i el wine bar, hi ha activitats que requereixen inscripció prèvia. Estan disponibles a la web de Manresa 2022

La comarca del Bages és una de les grans protagonistes de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià, ja que compta amb una pagesia que cultiva varietats d'hortalisses i fruites, olis d'oliva verge extra elaborats amb varietats autòctones, formatges i formatgeries artesanes, vins i activitats enoturístiques amb Denominació d'Origen i petits tresors gastronòmics amagats de les cooperatives i associacions de productors. Tot plegat, representat en el mercat i a punt per ser descobert o redescobert per part de tothom qui el visiti. Amb tots aquests productes es faran tastos, maridatges, showcookings i altres activitats relacionades amb el món culinari.

Amb aquesta sisena edició, les Jornades Gastronòmiques, nascudes sota el projecte Manresa 2022, donen continuïtat a la promoció del Camí Ignasià i a la difusió de la gastronomia de les comunitats i regions que travessa.

La Rioja, Territori Ignasià Convidat
A la sisena edició d'aquestes Jornades Gastronòmiques es presenta la figura del Territori Ignasià Convidat, com un reconeixement als indrets per on passa el recorregut ignasià i una oportunitat per descobrir els seus tresors enogastronòmics. En aquesta ocasió, el govern de La Rioja serà l'entitat que participi en aquest fòrum, com a destinació turística gastronòmica convidada, per mostrar la gran qualitat dels seus típics productes agroalimentaris, així com per oferir tasts guiats i demostracions de cuina per apropar al públic la gastronomia de La Rioja i de localitats com Calahorra o Logronyo. Entre les activitats, destaca la presentació de la DOP d'Oli de La Rioja i els tallers dels cuiners Esteban Alegría, del restaurant La Comedia de Calahorra, i el pastisser David Nicolás, des de la pastisseria Ramflor de Logronyo.

El programa
Dissabte 11 de març
  • 11 - 11.45h Tast d'olis i formatges de la Sierra de Cameros. A càrrec de Clara Espinosa, presidenta de la DOP Aceite de La Rioja. La Rioja Territori Ignasià Convidat
  • 12.15 - 13h El Bages, paisatge ignasià i bons aliments. Tast de tres vins DO Pla de Bages acompanyats de tres tastos de productes Km 0
  • 13.30 - 14.15h El tast del pelegrí: Manresa, gastronomia i espiritualitat. Tast de vi i cuina amb aliments ignasians de la mà d'Ignasi Sala (Mas de la Sala) i Anna Castillo (somme­lier)
  • 17.00 - 17.45h Harmonia de vi i xocolata. Tast a càrrec d'Elena Corzana, enòloga i sommelier. La Rioja Territori Ignasià Convidat
  • 18.15 - 19h Productes de Km 0 a la cuina de terra endins. Cuina en directe amb el Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages. Inclou tast final
  • 19.30 - 20.15h La Rioja és la pera! Pastisseria i cuina dolça en directe amb David Nicolás (Pastelería Ramflor de Logronyo). Inclou tast final. La Rioja Territori Ignasià Convidat

Diumenge 12 de març
  • 11 - 11.45h El Bages, paisatge ignasià i bons aliments. Tast de tres vins DO Pla de Bages acompanyats de tres tastos de productes Km 0
  • 12.15-13h Trampantojo Riojano. Cuina en directe amb Esteban Alegría (Rest. La Comedia de Calahorra). Inclou tast final. La Rioja Territori Ignasià Convidat
  • 13.15-14.15h La cuina d'Ignasi Domènech interpretada per Marc Ribas. Cuina en directe amb Marc Ribas (Gastronomia Brutal, Cuines i Joc de Cartes de TV3)