​La Cursa dels Llebrers de Galgos112 aplega 300 participants a Sant Fruitós de Bages

El recorregut, amb sortida i arribada al Bosquet podia fer-se en modalitat canicròs i caminant amb el gos o sense

La Cursa dels Llebrers de Galgos112 s'ha celebrat aquest diumenge
La Cursa dels Llebrers de Galgos112 s'ha celebrat aquest diumenge | Sargento Gorila
Redacció
13 de febrer del 2023
Actualitzat a les 9:16h
La Cursa dels Llebrers de Galgos112 ha reunit aquest diumenge tres-centes persones al bosquet de Sant Fruitós de Bages per participar a la canicròs i la caminada solidària que arribava a la 9a edició. Enguany s'han superat totes les expectatives amb rècord d'inscrits des que es va crear aquesta cursa. Tota la recaptació va íntegrament a Galgos112 per continuar rescatant gossos llebrers i podencs.

El recorregut circular començava i acabava a la zona del Bosquet, i durant 7,17 quilòmetres els participants han recorregut corriols i camins de pista passant per Sant Benet de Bages i retornant al punt d'inici. Un total 63 participants de la canicròs dividits en set calaixos han iniciat el recorregut de 171 metres de desnivell i considerat moderadament tècnic. 

Seguidament, 237 caminants amb els seus gossos, i alguns participants sense, han recorregut el circuit que han tardat a completar amb una mitjana d'una hora i mitja. Un cop al Bosquet tots plegats han recuperat forces amb un esmorzar a base de botifarra o opció vegana. Tots els participants han rebut una bossa de corredor amb diferents obsequis de les empreses col·laboradores.

Finalment, s'ha fet el lliurament de premis als guanyadors de la canicròs amb la presència d'Àdria Mazcuñán, alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, i de Felip Echarri, primer tinent d'alcalde. Elan Cortada de Bugiateam ha quedat primer amb un temps de 26'26", seguit de Xavier Masramon de Canix amb un temps de 26'30", i en tercera posició, Albert Camps del Club Triatló Lluçanès amb 00:27'44".

En categoria femenina, Íngrid Solé de Gosesport s'ha imposat amb un temps de 31'18", i vuitena a la general. Jennifer Baeza de Canicross Team Kolyy amb un temps de 34'57" i setzena a la general, ha quedat segona, i en tercera posició ha entrat Egle Vaivade, dinovena a la general, amb un temps de 35'19".

En la categoria estrenada enguany anomenada Tinc l'edat que vull, per a participants nascuts abans del 1978, en masculí, Jordi del Castillo de Club Canicross Les Franqueses vs'ha proclamat guanyador amb un temps de 37'14". En femení, Mercè Casadesus ha estat la guanyadora amb un temps de 36'54".

Tots els participants han participat en el sorteig d'una trentena de productes i serveis oferts per empreses que han col·laborat en la cursa de llebrers