Sant Fruitós prepara una nova Festa de l'Arròs que repartirà 3.200 racions entre els assistents

Se celebrarà al Bosquet el diumenge 19 de febrer

El 19 de febrer tornarà la Festa de l'Arròs a Sant Fruitós de Bages
El 19 de febrer tornarà la Festa de l'Arròs a Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
10 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:26h
El diumenge 19 de febrer la Festa de l'Arròs de Sant Fruitós de Bages tornarà un any més a omplir el Bosquet i la plaça Alfred Figueras amb el seu format tradicional i sense cap tipus de restricció. L'organització té previst el repartiment de 3.200 racions gratuïtes d'arròs, amb l'opció que sigui vegana.

Programa d'actes
El tret de sortida a la Festa el donarà com és habitual, la botifarrada popular, a les 9 del matí, a càrrec de l'Associació Asmodaics i Goliaters.

A partir de les 10 del matí i fins al migdia, la plaça Alfred Figueras i l'avinguda Jaume I acolliran la fira d'artesans i comerciants i la mostra de les entitats i el comerç del municipi, així com la 28ena mostra de puntaires a partir de les 11 del matí.

A les 12 del migdia se celebraran les diferents propostes de cultura popular. Per una banda, la plantada de gegants en la 24a Trobada Gegantera amb la participació de les colles de Navarcles, Els k+ sonen de Balsareny, Artés, Santa Coloma de Queralt, Poble Nou de Manresa, Montblanc, Sant Joan de Vilatorrada, Bellpuig i la colla amfitriona del municipi. A la mateixa hora la cobla Lluïsos oferirà una audició i ballada de sardanes i l'esbart Som Riu d'Or una mostra de balls tradicionals. A continuació, a partir de 2/4 d'1 del migdia començarà la cercavila de gegants.

A l'1 del migdia les autoritats i convidats seran rebudes a la plaça de la Vila per a continuació dirigir-se al Bosquet acompanyats de les colles geganteres, la Pubilla i l'Hereu i l'acompanyament musical de la cobla Lluïsos.

A continuació es beneirà i repartirà l'arròs i s'homenatjarà les parelles de la Festa d'enguany.

Al llarg de tot el matí, el Club Hípic Sant Fruitós realitzarà passejades amb ponis i cavalls al Parc de Can Figueras i el Banc de sang i teixits ubicarà una unitat mòbil a la plaça Alfred Figueras. Les persones que facin una donació se'ls obsequiarà amb un tiquet per a l'arròs.

Les parelles de la Festa de l'arròs
En l'edició 2023, el Toni Fàbregas Fàbrega i la Fina Galobart Comellas seran la parella homenatjada de la festa. Van servir l'arròs com a parella, per primera vegada, l'any 1972.

Concurs d'arrossos
Com ja és tradicional durant el matí es realitzarà el concurs d'arrossos on les 25 colles participants elaboraran el seu plat estrella amb l'arròs com a base. El jurat qualificador emetrà veredicte i repartirà els premis a partir de 3/4 de 3 de la tarda. El jurat atorgarà un premi a la millor proposta i dos accèssits al plat més original i al més ben presentat. Les inscripcions per a participar-hi ja estan exhaurides.

Concurs de pintura ràpida
La 48a edició del concurs de pintura ràpida començarà a les 8 del matí amb l'obertura de les inscripcions per a participar-hi al Nexe- Espai de Cultura.

Els participants podran entregar les seves làmines entre la 1 i les 2 del migdia. A les 6 de la tarda, un jurat qualificador emetrà el seu veredicte i les obres quedaran exposades al Nexe- Espai de Cultura fins al 13 de març.

Concurs de fotografia #FestaArrosSFB2023
Del 18 al 22 de febrer es pot participar en el concurs de fotografia per Instagram de la Festa de l'Arròs 2023.