El campionat Catalunya Pàdel Tour LGTBIQ+ farà parada a Manresa

Se celebrarà el 25 de febrer en el marc del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia en l'Esport

Lluís Serracarbassa, Antoni Massegú, Marc Aloy, Emma Ros, Alberto Martín i Cristina Cruz
Lluís Serracarbassa, Antoni Massegú, Marc Aloy, Emma Ros, Alberto Martín i Cristina Cruz | AjM
Redacció
09 de febrer del 2023
Actualitzat a les 18:09h
Manresa acollirà el proper dissabte 25 de febrer un dels tornejos del Catalunya Pàdel Tour LGTBIQ+, un conjunt de campionats de pàdel organitzats pel club esportiu Les Panteres Grogues, en col·laboració amb la Federació Catalana de Pàdel i la Generalitat de Catalunya. El torneig rep el suport de l'Ajuntament de Manresa i del club manresà Cube Fitness Club, que cedirà les seves instal·lacions de pàdel perquè s'hi pugui disputar.

El torneig ha estat presentat aquesta tarda en roda de premsa per l'alcalde de Manresa, Marc Aloy; el regidor d'Esports, Antoni Massegú; la regidora de Feminismes i LGTBI, Cristina Cruz; la coordinadora de pàdel de Les Panteres Grogues, Emma Ros; el vocal de comunicació del club, Alberto Martín, i el director de Cube, Lluís Serracarbasa.

El Catalunya Pàdel Tour LGTBIQ+ està adreçat a persones LGTBI del territori o persones que se solidaritzin amb els valors del col·lectiu. El seu objectiu és donar visibilitat a l'esport LGTBI més enllà de Barcelona i la seva àrea metropolitana, que és l'àrea d'actuació habitual del club Les Panteres Grogues. Aquest 2023 es desenvoluparà en tres llocs diferents a Catalunya. Després del torneig de Manresa, hi haurà també competicions al Baix Empordà i a la Segarra.

Tal i com han explicat els responsables de Les Panteres Grogues, el club s'ha marcat l'objectiu de portar la seva missió fora de Barcelona, amb l'objectiu d'adreçar-se a més persones del col·lectiu que volen practicar esport en un ambient segur, tranquil i lliure de LGTBI-fòbia, després d'haver rebut peticions en aquest sentit de persones d'arreu de Catalunya.

Les inscripcions per al torneig de Manresa ja estan obertes, a través d'aquest enllaç. Tindrà lloc el dissabte 25 de febrer, de 9 del matí a 3 de la tarda, a les pistes de pàdel de Cube. El torneig té una sola categoria i les parelles no estan basades amb criteris de gènere. Després de la competició, està previst fer una visita a la Fira de l'Aixada de Manresa. Les inscripcions es poden fer fins al 18 de febrer. Per a més informació, es pot escriure al mail [email protected].

Les Panteres Grogues és el club esportiu LGTBI+&friends de Barcelona, una associació sense ànim de lucre oberta a totes les persones que vulguin practicar activitats esportives, culturals i de wellness en un ambient lliure de discriminació. La seva missió és treballar per la igualtat i la diversitat d'orientació sexual i de gènere a través de la pràctica d'activitats esportives, culturals, de wellness i de sensibilització social.

L'Ajuntament de Manresa envia als equipaments esportius material contra la LGTBI-fòbia
El torneig de Manresa del Catalunya Pàdel Tour LGTBIQ+ s'emmarca en el Dia Internacional contra la LGTBI-Fòbia en l'Esport, que es commemora el 19 de febrer. L'Ajuntament de Manresa, a través del SAI LGTBI+ i de la regidoria d'Esports, enviarà als equipaments esportius de la ciutat material de sensibilització cap aquest àmbit.

A banda de cartellera de la Generalitat de Catalunya per sensibilitzar al voltant de l'esport inclusiu, l'Ajuntament de Manresa també ha editat tres models de cartells específics, sota el lema Persones diverses. Cossos diversos, per visibilitzar la diversitat de cossos als vestidors, un model per als vestidors femenins, un altre per als masculins i un tercer pes espais comuns o vestidors mixtos. L'Ajuntament també posa a la disposició dels equipaments les recomanacions per incloure la diversitat sexual i de gènere als espais esportius.