Pineda comptarà amb un nou espai lúdic i de joc amb la instal·lació d'una font transitable

Està previst que les obres comencin aquest mateix mes de febrer

Previsualització de la font transitable a Sant Fruitós de Bages
Previsualització de la font transitable a Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
09 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:14h
L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages instal·larà la primera font transitable del municipi a Pineda de Bages, a la zona verda del carrer del Poal.

Actualment, aquest espai és utilitzat de manera freqüent com a espai d'estada i d'esbarjo i amb la instal·lació d'aquesta font, s'oferirà una nova zona de joc, dirigida principalment als infants. Alhora també s'ornamentarà l'espai, ja que aquesta instal·lació permet la creació de jocs de llums i coreografies amb l'aigua. Aquesta iniciativa neix a petició de l'Associació de Veïns de Pineda de Bages i es finançarà amb la partida d'inversions anuals que hi ha prevista per a aquesta zona del municipi.

La font transitable és una instal·lació formada per diferents brolladors que surten directament de terra i que constitueix un espai per al joc i per a refrescar-se. La instal·lació serà totalment inclusiva, ja que com que no hi ha cap element que sobresurti del paviment, està ideada perquè també en puguin fer ús les persones amb mobilitat reduïda.

La font comptarà amb dos mòduls amb un total de vuit brolladors que es podran controlar a través d'un programari per tal de crear jocs d'aigua i llum. 

Les obres comportaran moviments de terres, pavimentacions i la instal·lació d'una caseta de servei per a la maquinària de bombeig i filtratge. És previst que la seva instal·lació s'iniciï aquest mes de febrer.