Meandre reprendrà diumenge les caminades pel Pla de Bages a la falda del Collbaix

El recorregut fa 10 quilòmetres amb un desnivell positiu de 260 metres per un paisatge únic, ple de vestigis del patrimoni de la vinya

Construccions de pedra seca a la falda del Collbaix
Construccions de pedra seca a la falda del Collbaix | Meandre
Redacció
09 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:23h
Meandre reiniciarà aquest proper diumenge el cicle de caminades per conèixer els millors itineraris dels entorns naturals dels pobles del pla de Bages. L'any passat es van fer caminades guiades pels rodals d'Artés, Sallent, Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada, que van despertar molt interès. Aquesta vegada es farà a la falda del Collbaix.

Amb l'objectiu de donar a conèixer els valors naturals i patrimonials del Pla de Bages i la connectivitat verda entre pobles i ciutat, Meandre reinicia el cicle amb noves rutes, tot iniciant, a qui li interessi, a la marxa nòrdica

Aquest diumenge es farà la caminada per conèixer el patrimoni de la vinya a la falda del Collbaix, a Sant Joan de Vilatorrada. Se sortirà a 2/4 de 10 del matí des del Mas Llobet de Sant Joan. El recorregut fa 10 quilòmetres amb un desnivell positiu de 260 metres.

És una caminada per descobrir el ric patrimoni relacionat amb el conreu de la vinya. Construccions de pedra seca en forma de barraques, tines i feixes, son testimonis del conreu de la vinya que fa cent anys ocupava un terreny abraçat per Collbaix, amb vista privilegiada a Montserrat. Es caminarà per un paisatge únic, on tots aquests vestigis encara emergeixen entre boscos i conreus. 

Marc Vilarmau i Jordi Planell faran de guia i Pep Llort farà la preparació física. El preu de la caminada és de 5 euros i de 2,5 per als socis de Meandre. No cal inscripció prèvia.