1 de 10
Festa de la Llum

El Joc de Ciutat donarà el tret de sortida a la Festa de la Llum dissabte a la tarda

Les inscripcions estan obertes al web del CAE per a públic infantil de 8 a 13 anys, entitats de lleure i famílies

Imatge d'arxiu del Joc de Ciutat de la Llum | CAE
per Redacció, 8 de febrer de 2023 a les 19:30 |
El primer acte de la Festa de la Llum de Manresa serà el Joc de Ciutat de la Llum, La Revolta de les Faves, que enguany enfrontarà els dos bàndols representatius dels fets històrics que van ocórrer a Manresa a finals del segle XVII en una recerca incansable pels carrers del Barri Antic.

Pel que fa a les inscripcions, que estan obertes al web del CAE, l'activitat està adreçada a públic infantil de 8 a 13 anys, juntament amb les entitats de lleure que estiguin interessades en l'esdeveniment i les famílies que vulguin gaudir del joc de ciutat alhora que es vol promoure el coneixement dels Avalots de les faves, el xoc que va haver-hi entre pagesos i nobles a Manresa per la imposició d'un delme injust a parer dels camperols.


L'activitat es durà a terme des de les 4 de la tarda fins a les 7 del vespre amb el punt d'inici i final ubicat a la plana de l'Om i un aforament màxim de vint equips de tres a cinc participants cadascun.

Quant a la dinàmica del joc, els participants es dividiran en dos equips: blaus (Favets) i vermells (Tremendos). Cada un d'ells portarà un element identificatiu, en què l'objectiu dels equips serà trobar les ubicacions exactes de les faves, a partir d'un diari amb pistes, i aconseguir-ne la màxima quantitat possible. Hi haurà quatre proves itinerants i el color que obtingui més faves serà l'equip vencedor.

 

Participació