Cardona celebra el Carnaval de l'11 al 19 de febrer amb una programació per a tots els públics

La festa començarà aquest dissabte amb el Carnaval Jove

Cardona comença a celebrar el seu carnaval aquest dissabte
Cardona comença a celebrar el seu carnaval aquest dissabte | Adrià Costa
Redacció
08 de febrer del 2023
Actualitzat a les 19:02h
El Carnaval de Cardona, que organitza l'Ajuntament de Cardona, l'entitat Cardona Jove i la Comissió de Carnaval, presentarà una proposta cultural i festiva variada per a tots els públics, de l'11 al 19 de febrer. Aquest dissabte es donarà el tret de sortida amb el Carnaval Jove.

Així, el Carnaval arrencarà aquest dissabte 11 de febrer. La gresca s'iniciarà ja a 2/4 de 7 de la tarda amb l'anomenada Cursa, que estarà amenitzada per la Xaranga Màgic. El recorregut serà l'habitual, començant des dels 100 Pisos i passarà per la carretera del Miracle, plaça del Portalet, carrer de la Fira i finalment per la plaça Santa Eulàlia. 

Després de la Cursa, a 2/4 de 9 del vespre, a la plaça Santa Eulàlia, es farà el sermó de Carnestoltes seguit d'una botifarrada a càrrec de la Penya Capote.

Després de sopar, la Xaranga Màgic posarà la música a un passacarrers que arribarà fins el pavelló, on a 2/4 de 12 de la nit arrencaran els concerts a càrrec dels artistes de la nit: el grup de versions Rocktambuls, DJ Trapella i Coco Versions. L'entrada és gratuïta i durant tota la nit hi haurà habilitat, dins el pavelló, un Punt Lila per conscienciar i atendre qualsevol cas de violència de gènere.  

Més Carnaval
Després de l'arrencada amb el Carnaval Jove, els actes continuaran el dia 16 de febrer, Dijous Llarder, a les 7 de la tarda, amb cercavila a càrrec de la Banda de Música de Cardona i posterior botifarrada popular, a la Fira de Dalt, a càrrec dels Geganters de Cardona.

El divendres 17 de febrer serà el torn de les escoles. A partir de 2/4 de 10 del matí es farà una rua pels carrers de la vila, amb la Xaranga Zebrass i la Banda de Música de Cardona, que acabarà a la plaça de la Fira amb l'actuació d'un grup d'animació infantil a 2/4 de 12 del migdia.

Finalment, les activitats del Carnaval a Cardona acabaran diumenge 19 de febrer. Al matí, amb el Carnaval Infantil, que a les 11 del matí sortirà des del passeig de la Fira fins a la plaça de la Biblioteca, amb una rua a càrrec de Batukagasals. A les 12 del migdia, a la mateixa plaça de la Biblioteca, es farà l'espectacle d'animació infantil De viatge, es donarà coca i xocolata i hi haurà inflables per a tots els infants.

De cara a la tarda del 19 de febrer, serà el torn del Carnaval de la gent gran, que acollirà el Casal Cívic a les cinc de la tarda amb el concert-ball del grup Sol i Mar.

Arxivat a