Els Carlins obre la Convocatòria Artística 2023 a tot Catalunya

Fa una crida a la participació d'actors, autors i companyies per a les seves línies de microteatre jove i de residències artístiques

Guanyadores del Premi Jove de Microteatre d'Els Carlins 2021
Guanyadores del Premi Jove de Microteatre d'Els Carlins 2021 | Els Carlins
Redacció
08 de febrer del 2023
Actualitzat a les 14:12h
Els Carlins de Manresa enceta l'any amb una nova convocatòria artística. Enguany amb tres línies diferents que tenen l'objectiu d'impulsar l'activitat i producció artística. I ara no només a la Catalunya central, sinó també a propostes de tot el territori català.

Premi Jove de microteatre premia l'espectacle original i inèdit de microteatre produït per menors de 30 anys. Les obres seleccionades s'exhibiran en concurs a Els Carlins el diumenge 28 de maig.

A diferència de les dues edicions anteriors que es buscaven propostes del Bages i Moianès, enguany la convocatòria s'obre a joves de tot el territori català. Els premiats rebran una dotació econòmica de 500 euros en cas de guanyar el premi del jurat i de 150 euros per al premi del públic.

Convocatòria de residències artístiques oberta a companyies professionals emergents del territori català per oferir suport a la creació i assaig en forma de residència artística a Els Carlins per poder preparar el seu muntatge, a canvi de la programació de la proposta a l'espai i de la recaptació generada per aquesta.

Convocatòria per al muntatge teatral anual de la Companyia Els Carlins funciona com una convocatòria interna per a membres de la Companyia Els Carlins i que busca fomentar el teatre de caràcter amateur.

Terminis i sol·licituds
La línia del microteatre jove estarà oberta fins al 31 de març a les 23.59h. Les línies de residències artístiques i del muntatge de la companyia son de convocatòria oberta permanent fins a acabar l'any natural.

Les sol·licituds es faran arribar a [email protected] adjuntant la documentació que es requereixi.

El precedent del 2022
La Convocatòria Artística de l'any passat va incloure una línia extraordinària per al redisseny de la imatge d'Els Pastorets d'Els Carlins, que va guanyar Joan Locubiche que va aconseguir vincular tradició i modernitat en el nou cartell.

D'altra banda, la final de microteatre jove es va disputar entre tres propostes La Frontera, Iceberg, i L'Art de la Guerra. El premi, dotat amb 500 euros, va anar a parar a Iceberg a càrrec de Nyx Artem: Ran Valdivia, Yaiza Armesto, Clara Ribotm Naia Valdívia i Natàlia. En una sola funció de poc més de 2 hores es van exhibir les tres obres finalistes.

Finalment, els dos muntatges de La Companyia Els Carlins fruit de la convocatòria 2021, van rodar amb més de quinze funcions per tot el territori català.