Agrupación Señor Serrano actuarà per primera vegada al Kursaal aquest divendres

Interpretaran "The Mountain", amb projeccions i drons dalt de l'escenari, un espectacle en anglès i amb sobretítols en català

Agrupación Señor Serrano porta «The Mountain» al Kursaal
Agrupación Señor Serrano porta «The Mountain» al Kursaal | Jordi Soler
Redacció
08 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:23h
Aquest divendres, 10 de febrer a les 8 del vespre, arribarà per primera vegada al Kursaal una de les companyies catalanes amb major projecció internacional: Agrupación Señor Serrano. Ho farà amb l'espectacle The mountain, un muntatge sobre la veritat i les fake news amb una posada en escena amb projeccions, maquetes i drons dalt de l'escenari. 

Tothom té una idea formada de què són les fake news, però com es construeixen realment? The Mountain tracta de com confiem més en les notícies que parlen de la nostra pròpia visió del món i de la veritat, a partir de la combinació a l'escenari de tres fils argumentals basats en fets reals. El primer, l'emissió de ràdio del primer intent de ficció real, realitzat per Orson Welles l'any 1938, basat en la novel·la de H. G. Welles La guerra dels mons, durant la qual molts oients van creure que els marcians estaven atacant la Terra. El segon, Vladímir Putin convertit en el filòsof de la veritat, com un Sòcrates del nostre temps, que esdevé el mestre de cerimònies de l'espectacle. I el tercer, l'alpinista George Mallory, que el 1924 va intentar escalar l'Everest per primera vegada i que va morir sense que transcendís si va aconseguir veure el món com ningú no l'havia vist mai.

The Mountain, l'últim projecte d'una de les companyies catalanes amb més renom internacional, és una impactant xarxa d'imatges per reflexionar sense dogmatismes i amb molta ironia sobre què vol dir la veritat. Una funció visualment impecable que qüestiona les certeses de tot allò que llegim, sentim o veiem.

L'espectacle, amb dramatúrgia i direcció d'Àlex Serrano, Pau Palacios i Ferran Dorda, és en anglès i amb sobretítols en català. 

Les entrades per veure The Mountain tenen un preu de 18 euros, (15 euros per a majors de 65 anys i 6 euros per a menors de 30 anys i Carnet Galliner) i es poden comprar a les taquilles del Kursaal i per internet.