1 de 10
fotografia

Quatre joves fotògrafs exposen a l'Espai Jove Joan Amades en el marc del Joves Creadors 2022

Les obres de Roc Tubau Llansó, Lau Lliró Brunet, Carina Romero Chaparro i Pol Ribera Guàrdia es poden visitar fins al 28 de febrer

L'exposició es pot visitar a l'Espai Jove Joan Amades fins al 28 de febrer | AjM
per Redacció, 7 de febrer de 2023 a les 10:57 |
Quatre joves fotògrafs manresans exposen a partir d'aquest dimarts les seves obres a l'Espai Jove Joan Amades en el marc del cicle Joves Creadors 2022, organitzat conjuntament per Foto Art Manresa i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa. L'exposició es podrà visitar fins al 28 de febrer, els dilluns, dimarts i dijous de 9 a 14, i de dilluns a divendres de 4 a 7 de la tarda.

Aquesta és una exposició itinerant. El desembre passat va iniciar el seu recorregut al Centre Cívic Selves i Carner. Un cop finalitzada la seva estada durant aquest mes de febrer al Joan Amades, es podrà visitar al Casal de les Escodines (C/ Sant Bartomeu, 50), durant el mes de març vinent.

Els joves fotògrafs de l'edició d'enguany de Joves Creadors són els següents:

Roc Tubau Llansó, de 17 anys i de Manresa


Des dels 11 anys, Roc Tubau va mostrar interès cap a tot allò que tenia cables, reproduïa so o captava imatges. Va començar a experimentar amb un parell de càmeres del seu pare i va descobrir que, a través de la imatge, podia expressar una gran quantitat de coses increïbles a través de la imatge.

Actualment, estudia un grau de vídeo-discjockey a Barcelona per tal de buscar eines i coneixements sobre el món comunicatiu. Amb la fotografia, vol impactar i fer reflexionar sobre coses que, a vegades, les parlem, però no les sentim. En un futur li agradaria anar a buscar aquests moments fotogràfics a països del Tercer Món.

Les imatges exposades a l'exposició estan classificades en tres línies: joventut actual, natura i societat. La classificació serveix per donar una petita harmonia entre elles.

Lau Lliró Brunet, de 18 anys i de Manresa


L'afició per la fotografia va començar-li fa cinc anys a Lau Lliró. Actualment, està estudiant un grau superior de fotografia i audiovisuals i, professionalment, voldria dedicar-se al món dels audiovisuals (fotografia, vídeo o cinema).

A la mostra fotogràfica, el Tubau i Lliró presenten algunes obres conjuntes. Són amics i quan tenien 14 anys es van animar a recórrer tot Manresa buscant missatges per captar de la ciutat. Des de llavors, cap dels dos s'ha separat de les càmeres.

Carina Romero Chaparro, de 29 anys i de Manresa


Biòloga de professió i artista de cor, a Carina Romero la fotografia li permet unir les seves dues grans passions per tal de plasmar la naturalesa, els organismes i els paisatges que ens envolten. Aquesta afició l'apropa cada vegada més al món de la fotografia naturalista.

Pol Ribera Guàrdia, de 29 anys i de Manresa


Després de cursar audiovisuals i construir una carrera professional en el món de l'animació, Pol Ribera ha trobat en la fotografia un aliat per retratar el món que l'envolta, com a afició.

La sèrie de fotografies que s'exposen, realitzades conjuntament per Carina Romero i Pol Ribera, estan preses entre el gener i abril de 2022 a Xile, un país de contrastos i paisatges diversos.

 

Participació