El PSC del Bages - Berguedà reivindica el seu paper en els pressupostos de la Generalitat

Només lamenten que el desdoblament de la C-16 entre Berga i Bagà "caigués a última hora"

Cristòfol Gimeno, al centre, durant la roda de premsa del PSC
Cristòfol Gimeno, al centre, durant la roda de premsa del PSC | Pere Fontanals
06 de febrer del 2023
Actualitzat el 08 de febrer a les 16:19h
La Federació XI del PSC al Bages, Berguedà i Solsonès ha reivindicat aquest dilluns en roda de premsa el paper dels socialistes en l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat per a 2023 "més enllà dels temes estrella del Hard Rock, el Quart cinturó o l'ampliació del Prat".

El diputat al Parlament i alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimero, acompanyat de l'alcalde del Pont de Vilomara, Enric Campàs; el regidor de Berga Abel Garcia; la regidora de Sant Joan de Vilatorrada i portaveu del PSC, Elia Tortolero, i la regidora de Manresa Mercè Cardona, ha posat en valor les partides destinades a Sanitat, Drets Socials i Educació, "que s'han ampliat gràcies a les aportacions del PSC".

Gimeno també ha destacat, "més enllà dels números en obres", la "redacció de quatre projectes escolars al Bages que veuran la llum a partir de l'any 2024", i ha posat en aquest àmbit l'institut de Sant Joan de Vilatorrada, l'escola-institut de Castellbell i el Vilar, l'escola de Navàs, o l'escola Valldaura de Manresa. NacióManresa no ha pogut confirmar que aquestes quatre redaccions estiguin contemplades en la negociació de pressupostos, més encara quan en tres d'elles encara no s'ha fet la cessió de les finques per part dels ajuntaments.

El diputat també ha reivindicat les actuacions a la C-55, "que permetrà tenir un sistema de tres carrils des de Manresa a l'accés a la C-16 de Sant Vicenç de Castellet i l'estudi d'una variant a Castellgalí". També ha destacat les millores en ferrocarril de Manresa a Lleida i l'estudi del desdoblament del ramal de Manresa -i el d'Igualada- dels FGC, "per evitar el transbordament que a dia d'avui es preveu aplicar a Martorell".

Malgrat tot, ha lamentat que l'ampliació a tres carrils del tram Berga - Bagà de la C-16 "caigués a última hora". "Ens hem cansat de sentir durant anys dels consellers de Territori que hi havia el projecte aprovat per fer-ho, i ara ens diuen que no hi ha res", s'ha queixat. Més dur ha estat el regidor de Berga, que ha denunciat "el desequilibri territorial que hi ha a Catalunya que es veu molt clar amb el dèficit que pateix el Berguedà".