La comunitat xinesa porta a Manresa la celebració del seu Any Nou amb el Festival de la Llanterna

Una dotzena d'actuacions van omplir dijous la plaça Sant Domènec de colors i tradició, i de molt públic encuriosit

Celebració de l'Any Nou xinès a la plaça Sant Domènec aquest diumenge
Celebració de l'Any Nou xinès a la plaça Sant Domènec aquest diumenge | ACCX
06 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:30h
La comunitat xinesa de Manresa va tornar a mostrar a la ciutat la seva tradició més vistosa amb la celebració del Festival de la Llanterna, una dotzena llarga d'espectacles i demostracions, que van executar diumenge al migdia a la plaça Sant Domènec per commemorar l'entrada a l'Any Nou xinès, que oficialment va ser el passat 22 de gener i està dedicat al conill.

L'Associació Centre Cultural Xinès a Manresa, la Federación Europea de Jóvenes Chinos y Chinas de Ultramar i l'Associació General Chuzhou de Barcelona han tornat a portar les seves tradicions més vistoses al centre de la ciutat, en un acte que s'ha repetit des de 2018 en diferents emplaçaments, excepte durant la pandèmia.

La comunitat xinesa, que compta amb mig miler de veïns a la ciutat, va portar a l'escenari recitals de poesia, danses tradicionals, demostració d'arts marcials o actes infantils, davant la curiositat del públic que s'hi va aplegar i dels vianants que passaven per la plaça Sant Domènec.

La benvinguda a l'acte van anar a càrrec de la vicecònsol del consolat xinès a Barcelona, Junsi Lu, i del regidor de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Manresa, Jamaa Mbarki, que van pintar els ulls d'un drac per donar el tret de sortida al nou any i van dirigir unes paraules als assistents. També va prendre la paraula Xiaobing Wang, presidenta de l'Associació Centre Cultural Xinès, i els representants de les altres dues entitats convocants.