El CE Manresa domina el partit però no pot superar la SD Formentera (1-1)

Marc Martínez ha tornat a l'onze inicial després de la lesió, però s'ha hagut de retirar abans de la mitja hora de joc

El CE Manresa preparant-se per xutar una falta
El CE Manresa preparant-se per xutar una falta | Pere Fontanals
05 de febrer del 2023
Actualitzat a les 19:24h
El CE Manresa ha realitzat aquest diumenge un partit molt complet contra un rival directe com la SD Formentera, en què l'únic que ha faltat ha estat tenir més encert de cara a la porteria rival. L'1-1 definitiu no ha fet justícia al joc d'un i altre equip sobre el Congost, però manté els homes de Ferran Costa a un punt de les places de play-off i a la mateixa distància dels perseguidors.

El CE Manresa ha saltat al camp del congost amb molt més convenciment que la SD Formentera que ja, des de l'inici, ha buscat les seves opcions al contraatac i ha cedit la titularitat de la pilota als jugadors locals. A l'onze manresà tornava a entrar Marc Martínez després de la lesió que va patir a Terol, i entre els convocats també hi havia Javi López, lesionat en el mateix partit i que ha jugat la darrera mitja hora.

Al minut 8, Joel Priego donava el primer avís a la porteria visitant amb un xut des de la frontal que aturava Óscar Santiago. Els blanc-i-vermells han començat jugant molt més alliberats que ens darrers partits, i sobre el terreny de joc s'enduien les pilotes dividides i triangulaven amb certa solvència. Tot i així, costava que la pilota arribés a les posicions del davant amb facilitat.

Poc abans de la mitja hora de joc, Marc Martínez s'ha ressentit de la lesió. S'ha assegut a la gespa i ha fet gestos cap a la banqueta demanant el canvi. Ha estat substituït per Marc Cuello. El joc de l'equip no se n'ha ressentit, i tot i que l'atac local no era molt incisiu en els metres finals, a la grada semblava que el gol arribaria en un moment o altre. No ha estat, però, abans del descans, tot i que poc abans, una centrada mossegada no ha trobat rematador quan la pilota es passejava a un metre de gol.

La segona part ha començat igual que la primera, però amb més encert. Al minut 3 Jaume Pascual ha rematat impecable de cap a la xarxa una centrada de Dani Reina des de la dreta. Semblava que el més difícil ja estava fet, però la passa enrere inconscient que ha fet l'equip després de marcar ha propiciat que, en una jugada aïllada, Barrera rematés de cap sobre la línia de gol una centrada al segon pal per restablir l'empat al marcador.

Era el minut 52 i encara quedaven molts minuts per acabar el partit. L'impacte de l'empat ha durat pocs segons. Els de Ferran Costa han tornat a posar-se la granota de treball i han continuat emportant-se la majoria de les pilotes dividides i a triangular bé en tres quartes parts del camp. Al minut 66, Moha, que jugava a l'eix central sense Pelegrín -sancionat per vermella a Santa Eulària des Riu- ha abandonat el terreny de joc lesionat i ha entrat Aschalew. El central manresà està pendent de proves per conèixer l'abast de la lesió.

Al 73 Jaume Pascual tornava a intentar-ho de cap, però en aquesta ocasió Santiago enviava a córner. Al minut 85 Pau Darbra xutava arran de pal una falta a la frontal que el porter visitant desviava amb les ungles. Si el domini del CE Manresa ha estat clar durant tot el partit, en els darrers minuts ha estat de monòleg. Tot i així, i tot i quatre minuts d'afegit, el gol no ha arribat i els homes de Costa han hagut de conformar-se amb l'empat.

Un total de 608 espectadors han entrat al Congost en el que és la segona millor entrada de la temporada a la lliga. Dissabte que ve, el CE Manresa es desplaça al Camp de Morvedre on jugarà a partir de les 5 de la tarda contra l'Atlético Saguntino, que aquest diumenge ha guanyat 0-2 al camp del Mallorca B.