La Salle aconsegueix una important victòria a Mollerussa (67-70)

El CB Vilatorrada és superat per l'Espanyol i acumula tres derrotes consecutives (63-82)

La Salle Manresa suma dos triomfs consecutius
La Salle Manresa suma dos triomfs consecutius | Hasmukh Kerai
05 de febrer del 2023
Actualitzat a les 22:26h
Sort diversa per als equips bagencs de la Copa Catalunya masculina de bàsquet aquest dissabte, a l'espera del matx que enfrontarà el Grup Via CB Artés al CN Terrassa, aquest diumenge a la capital vallesana.

La Salle Manresa S. Gol ha aconseguit una important i patida victòria a la pista del Pujol CB Mollerussa, 67-70, mentre que el Terra Endins CB Vilatorrada ha estat clarament superat per la SD Espanyol, 63-82.

Amb aquests resultats, La Salle es posa amb balanç positiu, 8 victòries i 7 derrotes, i el CB Vilatorrada s'acosta a la part perillosa de la taula, amb 6 victòries i 9 derrotes, després d'acumular tres derrotes en els tres últims partits.

La Salle pateix a última hora en un partit que ha dominat
La Salle ha hagut de patir per endur-se un partit que ha dominat a partir del 24-24 que assenyalava el marcador a mig segon quart. A partir d'aquí, els manresans han anat fent gran la diferència fins arribar a la mitja part amb 10 punts de marge, 31-41.

El tercer quart ha continuat amb la mateixa dinàmica, tot i que els locals han fet la goma i han arribat a posar-se a 2 punts, 47-49 al minut 6, després d'un parcial de 7-0. La resposta de la Salle ha estat inapelable i ha restablert la diferència, 49-60 a menys d'un minut per finalitzar el quart, que ha acabat 53-60.

El quart definitiu ha començat amb imprecisions per tots dos costats. El primer bàsquet local ha arribat de seguida, però després tots dos equips s'han passat més de tres minuts sense anotar. Ho ha fet el local Marc Treviño amb dos tirs lliures i un triple per posar l'empat a 60 al marcador. Havien passat més de 5 minuts i els manresans no anotaven. Després d'un altre empat a 62, però, la Salle ha recuperat l'olfacte i ha obert, de nou petites diferències, 62-66 i 64-69 dins l'últim minut. Treviño ha tornat a aparèixer des de la línia de 3, però els visitants no han deixat escapar la victòria 67-70.

Per part manresana Pau Virós ha fet 18 punts, mentre que Bernat Farell n'ha anotat 11. El proper dissabte a 3/4 de 6 de la tarda, La Salle rebrà el Nou Bàsquet Olesa.

L'Espanyol cus a triples el CB Vilatorrada
El CB Vilatorrada no ha tingut opcions en el partit que l'ha enfrontat a la SD Espanyol aquest dissabte a Sant Joan. Un percentatge dels pericos del 46% des de més enllà de la línia de 3, amb 15 cistelles de 32 intents, han fet molt difícil donar resposta.

Després del 2-0 inicial, la SD Espanyol ha dominat el partit a Sant Joan de Vilatorrada, amb excepció d'una curta reacció local al segon quart que els ha posat, momentàniament, per davant en el marcador per un punt, 29-28 als 4 minuts. Fora d'això, els triples visitants han anat caient un rere l'altre sense manera de donar-los rèplica.

Així, després d'arribar al final del tercer quart 47-65, un triple de Miquel Puig només començar el període definitiu donava als blanc-i-blaus la màxima diferència, 47-68, encara amb tot el període per jugar. Administrant la renda, el partit ha finalitzat 63-82.

Per part local, Manzanares ha estat el màxim anotador, amb 18 punts i darrere seu Pons amb 11. El proper partit del CB Vilatorrada serà diumenge a 2/4 de 8 del vespre a la pista del líder CB Alpicat.