El Baxi Manresa aguanta fins el tram final però cedeix a Badalona (73-65)

El Joventut aprofita la irregularitat del conjunt bagenc per endur-se la victòria

El Baxi Manresa ha caigut dempeus a Badalona
El Baxi Manresa ha caigut dempeus a Badalona | D. Grau
04 de febrer del 2023
Actualitzat el 05 de febrer a les 22:27h
Derrota amb la cara alta del Baxi Manresa davant el Joventut a Badalona. Els bagencs han combinat bons moments amb altres en què els ha costat molt més. La millor notícia ha estat que els jugadors bagencs no s'han deixat anar en cap moment quan més complicat tenien el partit. Fins al tram final, han estat dins el partit. Una altra bona notícia ha estat la participació de Babatunde Olumuyiwa. El de Sierra Leone ha jugat 25 minuts i ha aportat presència en defensa. Però tot això és poc consol quan l'equip manresà ha sumat la sisena derrota consecutiva. Una vegada més, els tirs lliures han estat molt desigualats. El Joventut ha tirat 29 tirs lliures i els manresans només 10.

El Baxi Manresa ha sortit amb Dani Pérez, Jerrick Harding, Juan Pablo Vaulet, Devin Robinson i Babatunde Olumuyiwa. El Joventut ho ha fet amb Guillem Vives, Kyle Guy, Joel Parra, Henry Helleson i Simon Birgander. Robinson ha començat bé en atac. Els dos primers tirs han trobat cistella. Elleson ha estat l'encarregat de sumar els tres primers punts al cantó badaloní. No ha estat l'únic triple del nord-americà. Poc després n'ha sumat un altre amb una cistella que ha intercalat Parra (8-4, minut 3). Harding ha trencat el parcial. Però la sensacions eren millors al bàndol local. El Joventut també estava més encertat a l'hora de demanar la revisió de les jugades. Mentre Carles Duran tenia raó al demanar la revisió d'una jugada, Pedro Martínez no tenia el mateix encert. En canvi, Harding sí que seguia encertat de cara a cistella. L'escorta era l'únic que seguia en pista del quintet inicial i ho aprofitava per engreixar el seu compte particular. El Baxi Manresa ha aconseguit empatar a 16 després d'una cistella de Martinas Geben. Quatre punts seguits d'Andrés Feliz han fixat el 20-16 que reflectia el marcador a l'acabar el primer quart.

Olumuyiwa i Robinson han aconseguit empatar a 20. Després d'un intercanvi de cistelles entre Ante Tomic i Brancou Badio, Guillem Jou ha tornat a situar al davant el Baxi Manresa (20-22, minut 13). Els bagencs no s'han aturat i no deixaven jugar amb comoditat el Joventut. Els locals perdien pilotes i també perdien la batalla del rebot. Els de Pedro Martínez han assolit cinc punts d'avantatge. La màxima de qualsevol dels dos equips fins aquell moment. El Joventut es mostrava molt erràtic des del tir lliure. I el Baxi Manresa errava des de la línia de tres. Això els ha impedit obrir més forat. Poc a poc, la renda del Baxi Manresa s'ha anat diluint. Parra completava un parcial de 7-0 per posar els seus novament al davant. Tomic ha anotat els darrers punts de la primera part i ha deixat la mateixa distància que hi havia entre els dos equips al final dels primers deu minuts (31-27, descans).

La mala dinàmica dels bagencs ha continuat als compassos inicials de la segona part. Quatre tirs lliures de Vives ampliaven a vuit els punts que tenien al seu favor els verd-i-negres. Badio ha trencat la sequera. Però el Joventut començava a sentir-se força còmode. A més, el Baxi Manresa ha entrat al bonus molt aviat. Això provocava una gran diferència en els tirs lliures llançats. El Joventut ho ha sabut aprofitar per ampliar el seu avantatge i situar-lo per sobre els deu punts (49-38, minut 28). El temps mort demanat per Martínez ha permès un parcial de 0-4 que podia alimentar esperances per als manresans. L'empenta de Vaulet ha permès al seu equip arribar amb opcions al quart definitiu (52-44, minut 30).

L'argentí ha seguit sumant ja al darrer període, Pérez també s'ha afegit a la reacció del Baxi Manresa. Harding no ha fallat des del tir lliure. El conjunt bagenc es posava a un sol punt amb gairebé nou minuts per jugar (52-51). El Joventut ha sabut mantenir-se al capdavant però amb l'equip bagenc enganxat al clatell. Una petita estirada badalonina ha fet consumir un altre temps mort a Martínez (61-55, minut 35). No ha servit per capgirar la situació. La remuntada començava a semblar ja una missió impossible. I més quan el Baxi Manresa ha hagut de jugar els darrers minuts sense el seu entrenador. Pedro Martínez ha estat desqualificat en rebre dues tècniques. Salva Camps ha dirigit els darrers instants del partit. Tot i no baixar els braços i buscar que la derrota fos el més petita possible els bagencs no han pogut redreçar el resultat. 73-65 per continuar en zona de descens.

Incidències: Jordi Aliaga, Luis Miguel Castillo i Iyán González han xiulat el partit. Han eliminat Pedro Martínez amb dues tècniques. Juan Pablo Vaulet ha jugat el seu partit número cent amb la samarreta del Baxi Manresa.