El Baxi Manresa visita el difícil Joventut abans de l'aturada

Després de jugar a Badalona els bagencs estaran un mes sense jugar a la Lliga Endesa

El Baxi Manresa visita la difícil pista del Joventut
El Baxi Manresa visita la difícil pista del Joventut | J. Alberch
03 de febrer del 2023
Actualitzat el 04 de febrer a les 12:01h
El Baxi Manresa jugarà davant el Joventut a Badalona (dissabte, 18.00h. Movistar Deportes) el darrer partit abans d'una llarga aturada. Després, els bagencs tindran tres caps de setmana sense competició. El primer, amb motiu de la disputa de la Copa. El segon, a causa de les finestres FIBA. I el tercer, quan es reprèn la Lliga Endesa, perquè el duel contra el Lenovo Tenerife queda ajornat per la participació del conjunt canari a la Copa Intercontinetal. El proper compromís per als bagencs no serà fins el 4 de març quan rebran al Nou Congost el Carplus Fuenlabrada. Serà un duel cabdal en la lluita per assolir la permanència.

Adam Waczynski és l'única baixa per motius mèdics al Baxi Manresa. L'altre jugador que no hi serà és Matthias Tass. Pedro Martínez ha confirmat que l'estonià queda descartat per motius tècnics i podria deixar l'equip. El conjunt manresà no hi compta un cop Babatunde Olumuyiwa s'ha recuperat de la seva fascitis plantar. El de Sierra Leone està entrant dins l'equip poc a poc després d'una llarga lesió. "Esperem que es posi bé i agafi ritme. Es cansa molt ràpid. Ell té un joc intens i també fa que es cansi ràpid", ha valorat Martínez. Olumuyiwa ha estat més de cinc mesos sense poder entrenar. En aquest sentit, l'aturada que viurà el Baxi Manresa, que perdrà jugadors per culpa de les finestres FIBA, no serà gens positiva. Els bagencs jugaran un amistós contra el Bàsquet Girona.

Pedro Martínez no té cap retret a fer a l'actitud dels seus jugadors. "Amb els partits ja es veu si els jugadors tenen una bona actitud o no. I jo crec que la tenen molt bona. Una altra cosa és que els hi surtin les coses millor o que ens frustrem alguna vegada massa aviat. Però això és humà. Jo estic content de com entrenem i de la qualitat humana que tenim", ha explicat Martínez. Davant les dificultats que presentarà el Joventut, el tècnic expressa que "anem animats i no donem el partit per perdut. Només faltaria". 

El Joventut també ha tingut duel europeu aquesta setmana. I també l'ha saldat amb derrota. L'equip de Carles Duran va caure contra el Prometey ucraïnès i ara ocupa el segon lloc del seu grup de l'Eurocup superat només pel seu botxí de dimecres. A la Lliga Endesa, els badalonins són setens després de mostrar una gran fortalesa a l'Olímpic. Dels nou partits jugats com a locals, els verd-i-negres n'han guanyat set. Només el Surne Bilbao, a la jornada inaugural, i el Gran Canaria, fa dues setmanes, han estat capaços de sortir victoriosos de Badalona. Vladimir Brodziansky podria ser la gran novetat del Joventut aquest cap de setmana. L'eslovac torna a la que ja va ser casa seva per apuntalar la posició de quatre. El nou fitxatge podria formar una potent parella interior amb Ante Tomic. El pivot croat viu una segona joventut i és el quart jugador més ben valorat de la competició. A més, el novembre va ser declarat millor jugador del mes. 

Joel Parra no fa gens de cas al mal moment del Baxi Manresa i comenta que "és un equip que porta molts partits competint de tu a tu i al final han acabat perdent. Però tenen un entrenador que coneix molt bé la lliga. Voldran posar un nivell físic molt alt. Penso que serà un partit complicat".

Jordi Aliaga, Luis Miguel Castillo i Iyán González arbitraran el partit.
Arxivat a