Fem Manresa es mostra crítica amb com es farà la internalització de la zona blava

També critiquen que l'alcalde lloï ara les municipalitzacions, quan "mai ha fet cas" a les seves propostes en aquest sentit

Els tres regidors de Fem Manresa a l'Ajuntament en una imatge d'arxiu
Els tres regidors de Fem Manresa a l'Ajuntament en una imatge d'arxiu | Pere fontanals
Redacció
03 de febrer del 2023
Actualitzat a les 19:27h
Fem Manresa s'ha mostrat satisfeta de la rebaixa de preus de la zona blava que ha anunciat aquest divendres el govern de la ciutat, com a primera mesura de la municipalització del servei. Així, reiteren els arguments que els han portat a defensar "sempre" la municipalització dels serveis que l'Ajuntament té externalitzats: garantir un millor servei a la ciutadania, rebaixar els costos dels serveis i garantir millors condicions laborals per a les treballadores. En definitiva, que la gestió directa dels serveis públics "és més transparent, més democràtica, universal i amb inequívoca vocació de servei públic".

La formació defensa que la gestió directa de la zona blava permetrà la possibilitat d'adaptar-la a les necessitats i apostes de mobilitat de la ciutat, que realment la zona blava tingui el sentit de rotació en l'estacionament del centre i no un sentit únicament recaptatori.

Es mostren satisfets que amb aquest canvi la ciutat fa un pas més per deslliurar-se del "nyap de la nefasta gestió del govern del tripartit" a la ciutat de Manresa i es finalitzi, després de 18 anys, el contracte de la zona blava, que comportava una garantia a l'empresa del 50% de la recaptació.

No obstant, des de la candidatura municipalista critiquen que a dia d'avui "només s'hagi previst el canvi de tarifes de la zona blava" i no s'hagi treballat en "tirar endavant amb la mateixa celeritat altres mesures que podrien millorar l'aparcament en superfície a la ciutat".

Els anticapitalistes defensen la necessitat de repensar les zones d'aparcament de pagament, per millorar la rotació de vehicles aparcats. Així doncs, insten a l'equip de govern a seguir treballant en aquesta direcció i "no quedar-se només amb mesures econòmiques". En aquest sentit, consideren que l'equip de govern ha volgut precipitar l'anunci fet avui "com a propaganda política", degut a la coincidència del canvi de gestió de servei (el 26 de maig) amb les eleccions municipals (el 28 de maig).

D'altra banda, es mostren "preocupats" amb la subrogació de les treballadores del servei, de la que s'encarregarà l'empresa municipal Fòrum. Aquest fet suposa que la categoria laboral dels inspectors de zona blava "dependrà del conveni col·lectiu de la construcció de la província de Barcelona, que és el que té Fòrum". Critiquen les conseqüències laborals que aquest fet comportarà, ja que "és evident que el conveni de la construcció no és el mateix que el que tenen la resta de treballadors de l'Ajuntament, creant diferències importants entre els treballadors públics", com ja va sentenciar la regidora Gemma Boix al ple d'octubre passat. Defensen que la gestió directa ha de comportar la millora de drets laborals pels treballadors que presten el servei, pel que insten al govern a prioritzar la garantia de millores de drets laborals.

Al mateix temps, la formació es mostra molt crítica amb les paraules que ha expressat l'alcalde Marc Aloy en roda de premsa, quan ha afirmat que "la municipalització de la zona blava permet recuperar la sobirania per poder prendre decisions sobre la gestió del servei". Fem Manresa recorda que "sempre han apostat per la necessitat de remunicipalitzar serveis" i que han fet "moltes propostes en aquest sentit", com per exemple internalitzar el "servei de neteja de les dependències municipals", i que "mai se'ls ha pres en consideració i fins i tot se'ls ha titllat d'ingenus".