1 de 10
Xarxes

Santpedor aposta per la connectivitat d'alta velocitat

La Diputació ha lliurat un projecte de provisió de banda ampla a l'Ajuntament

L'actual alcalde de Santpedor, Xavier Codina | Arxiu
per Redacció, 3 de febrer de 2023 a les 16:37 |
La Diputació de Barcelona ha lliurat un projecte de provisió de banda ampla a l'Ajuntament de Santpedor per impulsar la connectivitat d'alta velocitat al municipi. Es tracta d'un estudi de cobertures reals de telefonia mòbil.

Els estudis de provisió de banda ampla són un instrument essencial per a municipis de fins a 50.000 habitants perquè defineixen una estratègia que permet a l'Ajuntament governar, de forma coherent i ordenada, el desplegament de les infraestructures de telecomunicacions en el seu municipi, prioritzant equipaments públics, polígons industrials, nous sectors de planejament i elements que facilitin la implementació de serveis smart city.


Estendre la connectivitat d'alta velocitat arreu del territori és una de les actuacions prioritàries de la Diputació, ja que les infraestructures de telecomunicacions promouen la cohesió territorial, la competitivitat econòmica dels municipis i el benestar dels seus habitants. La digitalització del territori només es pot garantir amb la connectivitat i l'accés als serveis de banda ampla de tots els municipis.

L'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial elabora els estudis de provisió de banda ampla en col·laboració amb el Consorci Localret.

 

Participació