Una de les
cuineres més estimades de la
televisió i la
ràdio de casa nostra participarà, aquest dissabte 4 de febrer, de la
celebració dels 100 anys de La Casa del Bacallà de Manresa, que es durà a terme a partir de les dotze del migdia a la la
placeta del carrer Sant Miquel (just davant del forn de pa Montlló).
Es tracta de
Remei Ribas, la popularment coneguda com l'
Àvia Remei, que manté una
afectuosa relació amb la família que regenta el negoci manresà des del
febrer del 2016. El dia 16 d'aquell mes, juntament amb l'equip del magazín televisiu
Divendres, la cuinera mataronina va traslladar-se a la capital del Bages per compartir amb
Montserrat Fontanet (una de les ànimes de La Casa del Bacallà)
receptes que tinguessin el bacallà com a protagonista. I és que a banda de la seva faceta com a
divulgadora de la gastronomia tradicional catalana, l'Àvia Remei havia estat durant dècades al darrere del taulell de
Can Reitons, una bacallaneria ubicada al cor de Mataró. Aquella experiència, juntament amb la seva
passió per la cuina i la manera tan amena i particular d'expressar-se, van portar-la a participar en diversos programes tant de ràdio com de televisió, així com també a publicar
mitja dotzena de receptaris, d'entre els quals en destaquen
Àvia Remei, vull cuinar o
L'Àvia Remei talla el bacallà.
Remei Ribas assistirà a la festa de celebració de l'
emblemàtica botiga del carrer Sant Miquel i compartirà amb tots els assistents
receptes,
consells i
curiositats sobre el producte estrella i veritable protagonista de la jornada: el bacallà.