El suport del Govern a la Fàbrica Nova es concretarà fora de la inversió dels pressupostos

Manresa té una inversió directa de 13,9 milions d'euros en el projecte, però el futur complex tecnològic i universitari es pactarà a part

Vista parcial de la finca de la Fàbrica Nova
Vista parcial de la finca de la Fàbrica Nova | AjM
02 de febrer del 2023
Actualitzat el 03 de febrer a les 8:15h
El Projecte de pressupostos de la Generalitat per a 2023 contempla unes inversions directes a Manresa de 13,9 milions d'euros. Hi ha destinats més de 4,5 milions per a la nova Delegació del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, que preveu partides de 21 milions més per als exercicis 2024 i 2025. També hi ha una inversió de 4 milions d'euros per a la remodelació de l'hospital de Sant Joan de Déu, que s'ha de repetir en el següent trienni amb al mateix import anual. També hi ha 1,1 milions per a la variant del col·lector en alta de Manresa - Sant Joan de Vilatorrada, i fins a catorze inversions directes més que afecten la ciutat.

Però no hi ha ni un euro per al projecte del pol tecnològic i universitari de la Fàbrica Nova, que en canvi sí que va fer entrar una partida de 10 milions d'euros als pressupostos de l'Estat que es van aprovar fa poc més d'un mes, i la inversió municipal que fins i tot supera aquesta xifra només amb la compra de les finques que suposen el solar.

L'Ajuntament de Manresa ha assegurat a NacióManresa, però, que el Govern de la Generalitat concretarà "en els propers dies" el seu suport al projecte de la Fàbrica Nova, que serà fora de les partides d'inversió directa que contempla el projecte de pressupostos presentat aquest dimecres.