1 de 10
Parcs infantils

Cardona inverteix prop de 40.000 euros en la millora de parcs infantils

La millora forma part del programa d'inversions del govern local per transformar i adequar l'espai públic

Cardona ha millorat diversos parcs infantils al llarg de 2022 | AjCdn
per Redacció, 2 de febrer de 2023 a les 16:33 |
Durant els darrers mesos, l'Ajuntament de Cardona ha fet una forta aposta per millorar els parcs infantils municipals, amb prop de 40.000 euros invertits. Aquestes propostes han estat, en bona part, treballades i sorgides a partir de les sessions del Consell Municipal dels Infants, on nens i nenes de la vila traslladen, mitjançant l'òrgan participatiu amb l'Ajuntament, inquietuds i propostes de millora, un model de cogovernança per tal de fer protagonistes als infants en la presa de decisions de la vila.

Al parc de la Munició s'ha remodelat pràcticament la totalitat de l'espai, afegint un element inclusiu i canviant el paviment. Per altra banda, a la plaça dels 100 pisos, s'ha creat un nou parc afegint un gronxador inclusiu i un tobogan amb rocòdrom. Al parc del Miracle s'hi ha afegit un pont de cordes que s'ha incorporat a l'estructura del parc. 

En el cas de la Coromina també s'ha creat un nou parc infantil, a la zona de la llera del riu, i que complementa tot l'espai d'esbarjo ja existent (zona autocaravanes, camp de futbol o zona de pícnic). En aquest espai, a la Coromina, s'hi ha instal·lat una tirolina i s'ha complementat amb altres elements infantils, així com un espai com a parc de salut. Per altra banda, al parc de les colònies Aramburu s'hi ha fet arranjaments de l'enjardinat.

Inversió prevista per al 2023


De cara al pressupost d'aquest any 2023 s'ha destinat una partida de 18.000 euros per adequar el parc de la Raval i, així, es completarà la millora de parcs infantils de Cardona.

 

Participació