El Baxi Manresa cau davant un Telekom Bonn molt superior (69-87)

La defensa torna a ser la gran rèmora de l'equip bagenc

El Baxi Manresa ha caigut clarament contra el Telekom Bonn
El Baxi Manresa ha caigut clarament contra el Telekom Bonn | FIBA
01 de febrer del 2023
Actualitzat a les 23:37h
El Baxi Manresa només ha aguantat els primers deu minuts contra el Telekom Bonn. Uns mals segon i tercer quart i les facilitats que l'equip de Pedro Martínez ha ofert en defensa han posat la victòria en safata al conjunt alemany que ha aprofitat la situació per cosir a triples la cistella bagenca. El Baxi Manresa ha aconseguit aturar TJ Short però s'ha descuidat de defensar a la resta de jugadors rivals. El Telekom Bonn ha sumat un total de 15 triples.

El Baxi Manresa ha sortit amb Dani Pérez, Jerrick Harding, Juan Pablo Vaulet, Marcis Steinsberg i Martinas Geben. El Telekom Bonn, amb TJ Short, Karsten Tadda, Tyson Guard, Leon Kratzer i Finn Delany. L'equip alemany ha començat imprimint un alt ritme de joc (2-10, minut 3). Harding ha capitalitzat la reacció local. El nord-americà és d'aquells jugadors que mai s'amaga. Sis punts seguits de l'escorta empataven a 10. Després, Vaulet sumava un 2+1 per avançar el seu equip per primer cop (13-10, minut 5). Colin Malcom ha trencat des del tir lliure un parcial que ha arribat a l'11-0. El Baxi Manresa ha seguit amb el seu joc i ha arribat a tenir sis punts al seu favor (17-11, minut 7). Malcom ha assumit la responsabilitat anotadora del seu equip. El Telekom Bonn ha anat remuntant i ha aconseguit acabar el primer quart un punt per davant (22-23).

La igualtat ha continuat als segons deu minuts. Guillem Jou feia aixecar els espectadors amb un 3+1. Entre Delany i Malcom han seguit produint pel cantó alemany. Els dos jugadors han estat els principals artífexs del tomb que ha patit el marcador. Del 29-25 s'ha passat al 29-33. Pedro Martínez ha demanat temps mort. Aquests seixanta segons no han servit per tallar la mala dinàmica dels bagencs. El Telekom Bonn ha seguit incrementant la seva renda i el tècnic local s'ha vist obligat a demanar un altre temps mort (29-38, minut 18). Aquesta segona pausa ha estat més fructífera. El Baxi Manresa ha retallat quatre punts. Malcom ha avortat la reacció local amb un triple al límit del descans (33-41).

Dos triples seguits del Telekom Bonn complicaven l'escenari per al Baxi Manresa. Devin Robinson responia també des de la línia de tres. Geben feia una espectacular esmaixada. Però eren accions massa aïllades per pensar que els bagencs podien inquietar el seu rival. I més quan els alemanys anotàvem un triple rere un altre. La defensa local donava massa facilitats. Dani Garcia, després d'uns partits sense intervenir, ha tornat a tenir minuts. El mataroní ha respost amb un triple. El marcador, però, ja era massa distant (51-68, minut 30).

Els darrers deu minuts han estat un tràmit. O una agonia per a un Baxi Manresa totalment descentrat. Ni encert en atac ni encert en capturar els rebots sota la cistella pròpia. La diferència a favor del Telekom Bonn només feia que créixer (53-76, minut 34). Al cantó local, cada jugador feia la guerra pel seu compte. La principal incògnita era saber si els de Pedro Martínez baixarien de la barrera dels 20 punts. L'aportació final de Robinson i Harding ho ha deixat en 18 (69-87). Derrota que deixa el Baxi Manresa en segon lloc del grup i molt males sensacions.

Incidències: Ma-rtin Horozov (Bulgària), Marek Kukelcik (Eslovàquia) i Ivor Matejemi (República Txeca) han arbitrat el partit. El preparador físic de l'equip alemany, Adrià Ariza, va estar un any fent pràctiques al Bàsquet Manresa. Una seixantena de seguidors alemanys han vist el partit en directe al Nou Congost. Al descans, la colla castellera Tirallongues ha fet un pilar de quatre per commemorar trentè aniversari de la colla.