La comunitat xinesa tornarà a celebrar la festa d'Any Nou xinès amb espectacles a Manresa

Aquest diumenge al migdia, la plaça Sant Domènec s'omplirà de colors, danses i tradicions del país oriental

La comunitat xinesa de Manresa tornarà a celebrar l'Any Nou xinès diumenge
La comunitat xinesa de Manresa tornarà a celebrar l'Any Nou xinès diumenge | Àlex Gómez Ribera
01 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:08h
Tot i que ja hauran passat dues setmanes de la celebració de l'Any Nou xinès, que va tenir lloc el passat 22 de gener, la comunitat xinesa del Bages celebrarà aquest diumenge al migdia el Festival de la Llanterna a la plaça Sant Domènec de Manresa.

L'Associació Centre Cultural Xinès a Manresa, la Federación Europea de Jóvenes Chinos y Chinas de Ultramar i l'Associació General Chuzhou de Barcelona, tornaran a celebrar la seva tradicional festa de cap d'any amb la voluntat de compartir la seva tradició amb els veïns de la ciutat.

L'acte se celebrarà de les 12 a les 3 del migdia a la cèntrica plaça manresana, amb un programa dens de continguts. Començarà amb la dansa infantil Els nens xinesos a càrrec de Yinuo Centre Cultural Xinès. Seguirà la interpretació amb pipa i erhu de Feliç i La fira de les flors a càrrec de Xiaowei Liu i Hui Ying Xu. El programa continuarà amb l'actuació de cant coral Un gra de blat a càrrec de la Iglesia Cristiana China en España. També hi haurà espai per a la dansa foklòrica Jiaodong Yangko a càrrec del Grup de danses BCN Qimei.

La jornada continuarà amb el recital de poesia Jove Xinès, a càrrec de membres del Yinuo Centre Cultural Xinès. L'Asociación China de Taichi farà una demostració de Kung Fu. Julia Ratera, Ruth Clusella i Enric Solà interpretaran Flor de jazmín amb guitarra, flauta i viola de roda. Membres del Yinuo Centre Cultural Xinès faran els recitals de poesia Carril Wuyi i Neu de primavera. El Grup de Danses BCN Qimei interpretarà dansa folklòrica de l'ètnia Dong.

A la darrera part del Festival hi haurà teatre infantil amb Els tres porquets a càrrec de Yinuo Centre Cultural Xinès, una desfilada de vestits nacionals xinesos a càrrec de l'Asociación de Ultramar para la Investigación de la Cultura Manchu, i acomiadarà la festa la interpretació en cant coral de Moltes gràcies a tu.