El primer cicle Guirigall Fest portarà nou grups de l'escena alternativa al Sielu

Ha programat tres concerts triples l'11 de febrer, l'11 de març i el 14 d'abril a la sala manresana

La sala El Sielu acollirà el primer Guirigall Fest a partir de l'11 de febrer
La sala El Sielu acollirà el primer Guirigall Fest a partir de l'11 de febrer | El Sielu
Redacció
01 de febrer del 2023
Actualitzat a les 22:26h
El proper 11 de febrer donarà el tret de sortida el primer cicle Guirigall Fest a la sala El Sileu de Manresa que durant tres dissabtes oferirà concerts de tres grups de l'escena alternativa estatal.

La iniciativa és fruit de la unió de diversos agents d'una escena emergent i que pren consciència col·lectiva després dels problemes de la música en directe que van suposar les restriccions per la pandèmia.

Alguns dels objectius que es marca el col·lectiu són fomentar la cohesió i l'esperit de comunitat, reivindicar Manresa com a parada obligada pels grups referents de l'escena a nivell estatal, atraure públic d'altres ciutats, establir lligams amb tot tipus d'organismes i agents culturals, i per sobre de tot animar als més joves a tocar i a formar bandes que pugui fer créixer la comunitat.

Aquest primer cicle es portarà a terme els dissabtes 11 de febrer i 11 de març i el divendres 14 d'abril.

Biznaga + La Inquisición + Los Valientes
L'11 de febrer arribaran a Manresa dues de les grans bandes del punk estatal i ho fan acompanyades de la millor banda de garage rock de l'escena catalana. 

Els madrilenys Biznaga són la sensació i la gran sorpresa de l'any a l'escena alternativa amb el seu disc Bremen no existe (2022). Veu punk, lletres afilades i esperit contestatari en una col·lecció autèntics himnes que, malgrat tot, estan plens de melodies lluminoses i festives. No és casualitat que en la seva gira per Espanya estan esgotant les entrades allà on van.

Als catalans La Inquisición no els fa falta presentació, doncs ja són una banda clau del punk-rock nacional. Potents, agressius i amb gust per les tornades èpiques, vénen al Sielu a deixar-nos afònics de corejar.

Los Valientes representen el millor de l'escena alternativa Bagenca. Joves, ràpids, divertits, desenfadats... Garage rock fresc i directe. Els millors exponents locals possibles.

A partir de les 8 del vespre s'obriran les portes del Sielu. Les entrades anticipades tenen un preu de 13 euros i es poden comprar en aquest enllaç. El preu de les entrades a taquilla serà de 16 euros.

Blowfuse + Bye bye Pedro + Fckmylife[/h2
La segona jornada del cicle serà el dissabte 11 de març, també amb l'obertura de portes a partir de les 8 del vespre.

Els barcelonins Blowfuse són una d'aquelles bandes exemplars que s'ha guanyat a pols el lloc com a màxim exponent del punk rock melòdic nacional després d'anys de picar pedra. Després de girar per Espanya i Europa compartint cartell amb les bandes més mítiques de l'escena com NOFX, Bad Religion o Sick of it All, tornen a Manresa amb nou material però sobretot amb la garantia d'oferir un espectacle que recordarem durant temps. Els seus concerts són una autèntica experiència.

Bye Bye Pedro són un acudit que ja fa massa temps que dura. De Manresa però gairebé expatriats, el seu punk rock cafre pot ser el moment ideal per sortir a fumar.

Fckmylife són una jove banda formada l'any 2021 i una de les perles de la nova onada de bandes que han sorgit als últims anys a Manresa. Presentaran el seu primer EP I don't Wanna Bloom que segur que agradarà a fans de bandes com Basement. 

Les entrades anticipades d'aquesta segona nit de Guirigall Fest tenen un preu de 10 euros i es poden comprar en aquest enllaç. El preu de les entrades a taquilla serà de 13 euros.

Viva Belgrado + Sad Boys + Dogteeth
El Guirigall Fest tancarà el seu primer cicle el divendres 14 d'abril, també amb les portes obertes a partir de les 8 del vespre.

Els andalusos Viva Belgrado són una banda referent del post-hardcore a Espanya, amb 10 anys de trajectòria i centenars de concerts per més de 20 països i escenaris tan diversos com el Primavera Sound o el Resurrection Fest.

Des de Navarcles i Manresa, Sad Boys tornen al Sielu per descarregar el seu potent directe. Post-hardcore carregat de melancolía i tristor per fans de Tittle fight o Gallows. 

Els manresans Dogteeth són la banda més jove del cicle i serà el primer cop que actuin a la sala El Sielu. Ho faran faran per presentar el seu primer EP homònim Dogteeth un treball amb regust a Grunge i Rock alternatiu de nova fornada. 

Les entrades anticipades de la tercera nit de Guirigall Fest tenen un preu de 10 euros i es poden comprar en aquest enllaç. El preu de les entrades a taquilla serà de 13 euros.

Totes tres nits finalitzaran amb una afterparty amb Rockzone dj's a la sala Alternativa - El Sielu Club des de la mitjanit fins a les 6 del matí.