Som Sant Fruitós es presentarà a les eleccions amb els drets del PDECat

La mestra Xus Domene Pérez serà l'alcaldable d'aquesta nova llista

Xus Domene és l'alcaldable de Som Sant Fruitós
Xus Domene és l'alcaldable de Som Sant Fruitós | Som
29 de gener del 2023
Actualitzat a les 21:37h
El PDECat repetirà a Sant Fruitós de Bages la mateixa fórmula que usa a Manresa amb Impulsem de presentar una llista independent a qui cedeix els drets preelectorals a canvi de patrimonialitzar els rèdits electorals posteriors, en cas que n'hi hagi. En aquest municipi, la llista serà Som Sant Fruitós, que presentarà com a alcaldable la mestra d'educació infantil i primària Xus Domene Pérez.

Perquè a Sant Fruitós, com a Manresa i com a tots els municipis del país, el PDECat és qui té els drets electorals de les llistes que van concórrer a les eleccions municipals de 2019 com a Junts, que en aquell moment encara no s'havia produït l'escissió impulsava per Carles Puigdemont.

Això provocarà que a Sant Fruitós de Bages, Som Sant Fruitós es presenti amb els drets electorals del PDECat, que són els que es van generar amb l'actual grup municipal de Junts a l'Ajuntament. Però per la seva part, Junts -l'actual, la de Puigdemont- també presentarà llista al municipi, segons ha confirmat el seu coordinador comarcal Toni Massegú a NacióManresa.

De manera que Som Sant Fruitós es presentarà gràcies als resultats de Junts de 2019 i amb els drets derivats de la seva entrada a l'Ajuntament com a marca del PDECat, però qui es presentarà com a Junts serà la formació que es va separar del PDECat, i que, per tant, es presentarà a les eleccions com si fos una llista nova, sense drets electorals preestablerts.

Originària de Torroella de Baix, Xus Domene té 54 anys i és mestra d'educació infantil i primària i màster en direcció i gestió de centres educatius. Mestra de l'escola Pla del Puig de Sant Fruitós del 2009 al 2014, actualment forma part del claustre de l'escola Riu D'Or de Santpedor.

Domene també té experiència política. Va formar part de les llistes electorals del PSC a les eleccions de 1995 i 1999. En temes socials ha estat a l'Associació de Veïns de Torroella de Baix, participant i col·laborant amb la festa major, els reis o el carnestoltes, entre altres; també va ser membre fundadora de l'entitat solidària Diola (impulsora de l'agermanament i els projectes iniciats amb Nouna a Burkina Faso); integrant del grup memorial Casín; ha format part de les AFA del Pla del Puig i de l'IES Gerbert d'Aurillac, i és membre de l'entitat Sant Fruitós per la Marató

En termes culturals, va ser membre de la junta de Festa en Festa, entitat que organitzava els Reis i el Carnestoltes fins al 2015 i és membre dels geganters i grallers de Sant Fruitós.