L'Ajuntament de Sant Vicenç organitza unes visites guiades al conjunt monumental de Castellet

L'activitat gratuïta es farà en grup el primer cap de setmana de febrer i la sortida serà en autobús des de la plaça del Pi

Obres al Castellet de Sant Vicenç en una imatge de 2021
Obres al Castellet de Sant Vicenç en una imatge de 2021 | AjSVC
Redacció
29 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:07h
Els dies 4 i 5 de febrer al matí l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha organitzat unes visites guiades per donar a conèixer el procés de rehabilitació del conjunt monumental de Castellet. L'activitat serà gratuïta i les sortides es faran en grup i en autobús des de la plaça del Pi. Les visites, que s'hauran de reservar amb anterioritat, estan programades per a les 10 i les 11 del matí, i les 12 i l'1 del migdia.

Conjunt en transformació
Els veïns podran tornar a accedir al conjunt monumental de Castellet que continua el procés de transformació en una oportunitat inèdita els darrers cinc anys. Les obres de rehabilitació han obligat al tancament de l'espai al públic els últims anys. Els veïns podran veure els últims treballs acabats corresponents a l'ermita, a la casa de l'ermità i a la torre, respectivament. Actualment, l'Ajuntament treballa en el projecte de museïtzació a l'espai de la casa de l'ermità que girarà al voltant del conjunt monumental, del Geoparc de la Catalunya Central i dels Castells de Frontera de l'eix del Llobregat i el Cardener.

El Pla director de rehabilitació integral de tot el conjunt històric preveu altres actuacions que consistiran en la recuperació del perímetre del recinte exterior del castell, la reconstrucció dels petits murs a l'entorn de Castellet, la rehabilitació el pati que hi ha entre la casa de l'ermità i la torre i la urbanització dels camins d'accés a tot el conjunt històric.

Invitacions gratuïtes
Les entrades per a les visites guiades són gratuïtes i s'han de descarregar a través de la pàgina web de l'Ajuntament, a entrapolis o bé caldrà adreçar-se a l'OAC. L'accés estarà restringit únicament a les persones que tinguin l'entrada i l'activitat no estarà adaptada per a persones amb mobilitat reduïda