1 de 10
Salut

Súria rep la certificació oficial de Municipi Cardioprotegit

El municipi té un total d'onze desfibril·ladors externs automàtics fixes i un de mòbil

DEA al barri de Salipota de Súria | AjSú
per Redacció, 29 de gener de 2023 a les 09:31 |
L'Ajuntament de Súria ha rebut la certificació oficial de Municipi Cardioprotegit, atorgada pel comitè directiu del Consell Català de Ressuscitació (CCR). Aquest reconeixement certifica la idoneïtat de les accions realitzades en els darrers anys per assegurar la protecció cardiovascular de les persones del municipi.

El CCR, format per societats científiques i mèdiques de Catalunya i Balears, va fer una avaluació favorable del Pla de Cardioprotecció de Súria, elaborat per l'àrea municipal de Sanitat.


Al llarg de l'actual mandat municipal s'ha ampliat la xarxa de desfibril·ladors externs automàtics (DEA) contra accidents cardiovasculars, amb un total d'onze aparells fixes i un de mòbil. També s'han portat a terme diferents accions formatives sobre l'ús dels DEA i la salut del sistema circulatori.

Els DEA fixes de Súria són ubicats al centre urbà, als barris de Fusteret, Joncarets, Poble Vell, Salipota, Sant Jaume i Santa Maria, al Camp Municipal de Futbol, a la Piscina Municipal (temporada d'estiu) i al Pavelló Municipal d'Esports (resta de l'any). El DEA mòbil és al vehicle de la Policia Local.


Els criteris utilitzats per decidir la ubicació dels desfibril·ladors van ser la distància i la densitat de població. Cada aparell inclou instruccions per al seu ús.

D'altra banda, el web municipal inclou un apartat sobre la xarxa de DEA, amb enllaços de localització i altres informacions d'interès sobre protecció cardiovascular.

 

Participació