El CB Artés decideix el derbi bagenc contra el CB Vilatorrada en l'últim quart (75-56)

La Salle Manresa, per la seva part, ha aconseguit una important victòria contra el Vedruna Gràcia 82-71

El CB Artés ha superat al CB Vilatorrada
El CB Artés ha superat al CB Vilatorrada | Hasmukh Kerai
29 de gener del 2023
Actualitzat a les 20:36h
El Grup Via CB Artés ha tornat al Terra Endins CB Vilatorrada, 75-56, la victòria que els havien infringit en la primera volta de la competició, en un partit en què els visitants anaven curts d'efectius i han aguantat bé fins a l'últim quart. Per la seva part, La Salle Manresa S. Gol ha aconseguit una important victòria contra el Vedruna Gràcia, 82-71, en un partit en què ha hagut de patir, però que ha resolt bé administrant els avantatges.

Amb aquests resultats, els artesencs recuperen posició de privilegi entre el grup de perseguidors dels líders, amb 9 victòries i 5 derrotes, mentre que els de Sant Joan queden amb un registre de 6 victòries i 8 derrotes. La Salle iguala dígits, amb 7 victòries i 7 derrotes.

Una victòria molt groixuda per al CB Artés
Els 19 punts de diferència que el CB Artés ha aconseguit en el seu partit contra el CB Vilatorrada no reflecteixen la dinàmica del derbi bagenc que s'ha disputat aquest dissabte. De fet, el resultat al final del partit gairebé ha coincidit amb la màxima diferència dels locals si no hagués estat per un tir lliure darrer dels santjoanencs.

El CB Vilatorrada, que ha arribat a Artés escàs d'efectius, ha plantat cara i fins i tot ha finalitzat el primer quart per sobre en el marcador, 16-19. Tot i que en el segon quart els locals han premut l'accelerador per situar-se 12 punts per sobre, als darrers instants del tercer quart el marcador assenyalava un ajustadíssim 49-48.

El CB Vilatorrada, però, ha pagat l'esforç i en el darrer període no ha pogut donar rèplica a les cistelles locals i ha acabat cedint un parcial de 24-8 que ha deixat el definitiu 75-56 en el marcador.

Per part local, els màxims anotadors han estat Ferran Mas amb 20 punts i Eduard Mas amb 16, mentre que per l'equip de Sant Joan, han destacat Xavier Roqueta amb 12 punts i Ferran Belmonte amb 11.

Important victòria de La Salle
Quan al minut 3 de partit el marcador assenyalava un 3-17 a favor del Vedruna Gràcia, pocs aficionats de La Salle Manresa es podien imaginar que el partit acabaria caient de la banda local, i fins i tot, amb una certa comoditat. Però així ha estat. Els locals s'han posat les piles, han empatat a 24, al minut 3 del segon quart, i ja han vist la resta del partit des de dalt.

El partit ha començat amb un dur parcial 3-17 dels visitants que ha estat respost de seguida amb un parcial manresà de 10-0 per acabar el primer quart, i d'11-7 per situar el 24-24 en el marcador, ja en el segon. Lluny d'afluixar després d'eixugar la diferència, els locals han aprofitat el moment per posar punts de diferència amb un segon parcial de 19-7 per arribar al descans amb un còmode 43-31.

A partir d'aquí, els manresans han sabut administrar les rendes i, sense deixar que els graciencs s'acostessin a més de 5 punts, han tancat dos quarts ajustats, 19-18 el tercer i 20-22 el definitiu que els han donat la victòria final 82-71.

Entre els manresans, Nil Deix ha fet 18 punts, i Gerard Talarn 14.